Csinosabb a Kossuth Kollégium fogadótere

Forrás: turizmus.com

 2015. július 08. 16:03

20 millió forintos beruházással teljesen megújult a debreceni Kossuth Lajos Kollégiumok III-as épületének fogadótere.

A College Hostels tagjaként működő Kossuth Lajos Kollégiumok közül a III-as épület a legnagyobb befogadó képességű, 651 férőhellyel rendelkezik. A hat szintes létesítmény szeptembertől június végéig diákotthonként üzemel, a nyári hónapokban pedig ifjúsági szállóként várja a Debrecenbe látogató turistákat, családokat. A kollégiumokban 5-6 ezer vendég szokott megfordulni júliusban és augusztusban.

Az elmúlt években a III-as épület szobái újultak meg, most pedig két hónap alatt a fogadóteret is korszerűsítették. A cél az, hogy a szálló lépést tudjon tartani a kor követelményeivel, képes legyen magas színvonalon kiszolgálni a hallgatók és a vendégek megnövekedett igényeit.

A munkálatok során a több mint 100 m2-es hall olasz márványból készült padlóburkolatot kapott, kiegészült a csiszolt mészkő falburkolat is, modern recepciós pultot építettek be, valamint a foteleket és az asztalokat is lecserélték. A lobby arculata egységesebb lett, a tér kialakítása pedig kényelmesebb és ésszerűbb. A felújítás bruttó 20,3 millió Ft-ba került, melyet a KLK HOTEL Zrt. saját erőből finanszírozott.