Csődöt jelentett a Mozart-golyó ausztriai gyártója

Forrás: turizmus.com

 2021. november 30. 16:19

Fizetésképtelenséget jelentett a Salzburg Schokolade, miután súlyosan érintette a koronavírus okozta lezárás és annak következményei.

A hiányzó turisták miatt megcsappant kereslet, a növekvő energiaárak, a kijárási korlátozások miatt ismétlődő üzemszünetek egyaránt hozzájárultak ahhoz, hogy a Mirabell Mozartkugelnt gyártó cég csődöt jelentsen.

Az Ausztria egyik jelképének számító Mozart-golyó gyártója, a Salzburg-tartományban működő grödingi cég a hamarosan kezdődő csődeljárás során igyekszik a közel 140 munkavállaló számára kielégítő megoldást találni – írja blogjában a GD Consulting.

A Mozart-golyó nemcsak ízletes édesség, Ausztria országimázsának is része lett

Fotó: 123rf.com

Ha nem sikerülne megmenteni az 1948 óta gyártott terméket és az arra épülő patinás márkát, az bizonyára sokaknak hiányozna, hiszen a golyókat sokan Ausztriával asszociálják, így része az országimázsnak is.

A Salzburg Schokolade vállalatot 1897-ben még "Rajsigl-Süßwarenfabrik" néven Salzburgban alapították, majd 1956-ban Grödigbe költözött. Több tulajdonosváltás után a részvények többsége 2014 óta a Philipp Harmer Beteiligungs GmbH tulajdonában vannak – Schügerl egy kisebb részt birtokol a vállalatból – teszi hozzá a Napi.hu.

Az eredeti és sokak szerint legfinomabb Mozartkugel egyébként a kék-ezüst csomagolású Fürst, amelyet 1890 óta gyártanak Salzburgban.