Zalaegerszeg elengedi a vendéglátó- és szálláshelyek építményadóját

Forrás: MTI

 2021. február 11. 16:54

Elengedi a zalaegerszegi önkormányzat az év első öt hónapjára számított építményadót több mint 200 vendéglátó- és szálláshely ingatlanára vonatkozóan.

Balaicz Zoltán polgármester Zalaegerszeg közösségi oldalán közzétett összefoglalójában jelentette be, hogy elfogadták a város idei költségvetését.

A zalai megyeszékhely idén 63 milliárd forintos főösszegű költségvetésből gazdálkodik, de a koronavírus-járvány okozta gazdasági nehézségek miatt most csak az önkormányzati alapfeladatokra tudnak koncentrálni, sporttámogatásokra, civil szervezetekre, rendezvényekre ezúttal kevesebb jut. Változatlan marad az önkormányzati lakások és más ingatlanok bérleti díja, a vásárok és piacok területhasználati díja, a parkolás tarifái, a temetkezésekkel kapcsolatos díjak – sorolta

A polgármester jelezte: szakmai egyeztetések után a kormánypárti és ellenzéki képviselőkkel közösen, egyhangúlag döntöttek arról, hogy 2021-ben minden zalaegerszegi vendéglátóipari ingatlan és szálláshely építményadóját csökkentik az első öt hónapra számított összeggel. Ez összesen 220 ingatlant érint, segítve a leginkább nehéz helyzetben lévő szektor túlélését.

Balaicz Zoltán polgármester online összefoglalót tartott az idei költségvetésről

Fotó: Facebook / Zalaegerszeg Megyei Jogú Város

Közölte azt is, hogy Zalaegerszegen – a kedden megjelent kormányrendelethez igazodva, kiegészítve plusz egy hónappal – június 30-áig visszamenőlegesen teljes mértékben elengedik a városi tulajdonú helyiségekben működő vendéglátóhelyek és a kormányrendeletben felsorolt egyéb szektorok bérleti díját, valamint a vendéglátós teraszok közterület-használati díját is. Ezt a döntést a védelmi intézkedések alakulásától függően május elején újra értékelik és szükség esetén a mentességet meghosszabbítják – ismertette Balaicz Zoltán.