Csokoládé Karnevál Pécsett

Forrás: turizmus.com

 2018. január 18. 13:54

Körülbelül 25 csokis program és 18 kiállító várja a látogatókat a VI. Pécsi Csokoládé Karneválon a Zsolnay Kulturális Negyedben.

A ZsÖK és a Csoko-Láda Csokibolt együttműködésében létrejövő rendezvényen az ország különböző pontjairól érkező csokoládékészítők igazi különlegességekkel, kézzel készült egyedi termékekkel várják a látogatókat. A látogatók többek között készíthetnek csokis csigát, megtudhatják, hogy milyen jótékony hatása van a csokoládénak az emberi szervezetre és csokoládés kolbászt is kóstolhatnak.

A Sásdi Vendéglátóipari Szakközépiskola tanulói helyben készítenek bonbonokat, amelyet a látogatók elfogyaszthatnak. A Pécsi Tudományegyetem 3D Projektje kiállításon mutatja be a 3D technológia művészeti alkalmazását és a 3D nyomtató működését. A Csokoládé Karnevál immár hagyományosan egy meglepetéssel is készül: a helyszínen Zsolnay-csokoládé csempe festését kísérhetik figyelemmel a látogatók. A gyerekek csokis memória- és logikai játékokkal játszhatnak, kirakhatnak csokoládé-puzzle-t és megpakolhatják a csokirakodó kisvasutat. A Total Art Egyesület animációs játszóházzal várja a kicsiket.

A gyerekeket is sok program várja

Fotó: turizmus.com

A VI. Pécsi Csokoládé Karnevál házigazdája Lokodi Ákos kreatív séf, akinek a kezében nemcsak mikrofon, hanem fakanál is lesz, ugyanis négy alkalommal készít rendkívüli csokoládés ételt a látogatók előtt.

A belépés ingyenes, de a szakmai programok regisztrációhoz kötöttek, és lesznek díjköteles kísérőprogramok is.

Kapcsolódó cikkek

Ciprus, csoki, Aegean

2017. december 18.