Csokoládékészítés és túra a Kossuth téren

Forrás: turizmus.com

 2017. június 08. 15:40

A napokban elindult a Szamos Kossuth téri – éppen egy éve nyílt – cukrászdájában és annak csokoládémúzeumában a kóstolóval és táblás csoki készítéssel egybekötött túra, amely szinte az első perctől kezdve nagy siker.

A júniusi kánikulában turisták százai fordulnak itt meg naponta, akik nemcsak egy üdítőt akarnak meginni a teraszon, hanem örömmel fogadják az érdekes programokat.

Csokoládémúzeumból sok van a világon, de olyan, amelyiknek az ablakai az ország parlamentjére néznek, egy se. Kivéve a Szamos hamar népszerűvé vált kávézóját és klasszikus cukrászdáját, amelynek kínálati profilja már a megnyitáskor szendvicsekkel és más harapnivalókkal bővült.  Amint Bak Judit, a cég pr főnöke a múlt heti sajtóbejáráson elmondta, gyerekek és felnőttek egyaránt lelkesednek a kakaóbab történetét bemutató tárlatért, a patinás porcelán-gyűjteményért, a régi kis csokoládéboltért, a csokoládéital kóstolójáért, de a legnagyobb sikere leginkább a táblás csoki saját kezű készítésének van. Ezeket mindenki egyénileg díszítheti fel és dúsíthatja mandulával, mogyoróval, aszalt gyümölcsökkel, és más finomságokkal, majd a túra végén – megfelelő idejű hűtés után – hazaviheti.

Kóstolóval és csokikészítéssel egybekötött túra indult a napokban a Szamos Kossuth téri cukrászdájában

 

A Szamos Marcipán Kft. egy éve nyitott a meg az Országház tőszomszédságában új kávézó-cukrászdáját. Akkor Szamos László, a cég főcukrásza kijelentette, az évi több mint 3 milliárdos forgalmuk egyharmada külföldön realizálódik. A választék tekintetében igyekeznek ellenállni az amerikai és a francia trendek beszüremkedésének, jóllehet, macaront ők is árulnak, de inkább a hagyomány és a tradíció jegyében fejlesztik termékpalettájukat.

A legnagyobb sikere leginkább a táblás csoki saját kezű készítésének van

Fotók: Szamos

A családi vállalkozás ma már 500 főt foglalkoztat. A Vörösmarty téri Szamos Gourmet házat tekintik a cég zászlóshajójának. A család a hagyományos, magyar cukrászda híve. Mindegyik üzletük arculata más, de mindenhova – Bécsbe is – a központi termelőüzemekből szállítják a süteményeket és más készítményeket.