Csokoládétúrák a Szamosnál

Forrás: turizmus.com

 2018. december 09. 16:55

Érdeklődéstől függetlenül indítják majd a hét bizonyos napjain a kóstolással egybekötött látogatásokat a Kossuth téri cukrászdában.

A Kossuth téri Szamos Cukrászdában már ünnepi csúcsforgalom van, az évvégi vállalati csapatépítő tréningek és karácsonyi partik mellett megkezdődött a szaloncukorszezon is. Ilyenkor teljes gőzzel készítik az ünnepi főszezonra a legújabb bonbonféléket, és a több mint tízféle szaloncukrot, amelyek között az idén a narancsos, a sós-karamelles, és a praliné ígérkezik slágernek, de a meggyes és a mogyorós is népszerű. A bécsi üzleten kívül, a plázában lévőkkel együtt, már 22 üzletet mondhat magáénak a több milliárd forintos forgalmú Szamos.

A Kossuth téri, többszintes cukrászda-kávézó-bisztró felső szintjén lévő múzeumban látható több ezer tárgyat évtizedekig gyűjtötte a Szamos család. A múzeum és a bolt iránt oly élénk az érdeklődés, hogy garantált programmá szeretnék alakítani a csokoládétúrát, azaz érdeklődéstől függetlenül indítják majd a hét bizonyos napjain a kultúrtörténetbe ágyazott látogatásokat, amelyeket kóstolókkal kötnek össze. A részleteken még dolgozik a cég vezetése.

A múzeumban látható több ezer tárgyat évtizedekig gyűjtötte a Szamos család

Fotó: turizmus.com

Kelényi-Szamos Gabriella tulajdonos hangsúlyozta, hogy változatlanul a hagyományos magyar cukrászat és a minőségi alapanyagok hívei. Az, hogy milyen az Eszterházy torta vagy a krémes – és hogy egyenletesen kiváló legyen a minősége – ma is ugyanolyan fontos, mint amikor pár évtizede elindult a kis manufaktúra. A bécsi Mathias Szamosban is ugyanaz a kínálat várja az osztrákokat, mint a hazai üzletekben.