Csütörtökön nyit a kívül-belül megújult Tiszacsegei Halászcsárda

Forrás: turizmus.com

 2020. január 15. 16:04

Több hónapnyi felújítási munkálatok után, január 16-án újra kinyit a 110 millió forintos beruházással teljeskörűen felújított tiszacsegei halászcsárda és panzió.

A népszerű halászcsárda szeptember 23. óta tartott zárva a felújítás miatt. A szerdai csárdaavatón Nagy István agárminiszter reményét fejezte ki, hogy a felújított csárda  tovább erősíti a természeti és kulturális értékekben gazdag település turisztikai vonzerejét, a helyi gazdaságot.

A miniszter köszöntőjében kitért arra is, hogy a hazai halfogyasztás ösztönzése érdekében a fogyasztási célú hal, halfilé, halhús áfáját 27-ről 5 százalékra mérsékelte a kormány, beleértve a tiszai halászléhez nélkülözhetetlen ikra, haltej és halmáj forgalmi adóját is. Bevezették a Minőségi Magyar Hal védjegyet, hogy a termékkínálaton belül könnyen meg lehessen különböztetni a magyar termelésű minőségi halakat – írja az MTI.

A Tisza-part egyik legnépszerűbb étterme a Tiszacsegei Halászcsárda

Fotó: Facebook / Tiszacsegei Halászcsárda

Nagy Sándor, a halászcsárda tulajdonosa elmondta: a csárdát és a panziót teljeskörűen felújították. A Kisfaludy szálláshely-fejlesztési konstrukció keretében 31 millió forint támogatást nyertek el, a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) pályázatán pedig 14,5 millió forint támogatáshoz jutottak. Banki hitel és saját forrás felhasználásával összesen 110 millió forintos beruházással korszerűsítették a csárdát és a panziót.

Pajna Zoltán, a hajdú-bihari közgyűlés elnöke többek között arról beszélt, hogy a szálláshelyek korszerűsítése valós piaci igényeket elégít ki, Tiszacsege turisztikai vonzerejének növeléséhez pedig további lehetőséget jelent a vízi sportok fejlesztése, a későbbiekben pedig egy csónak- és kishajókikötő létesítése.