Csütörtökön a Balaton ízeivel jön újra a T-DAY

Forrás: turizmus.com

 2021. november 28. 09:46

December 2-án újra jön a T-DAY, a turizmus-vendéglátás iparág egyik kötetlen szakmai eseménye, amelyet idén a felelős turizmus és a fenntarthatóság jegyében rendeznek meg.

A szervezők  megújult arculattal várják csütörtökön a szakma képviselőit a Budapest Marriott Hotel DNB Éttermében.

 

A farmtól az asztalig

Az eseményhez mini bor- és gasztrofesztivállal csatlakozik a Balatoni KÖR. A tó körüli érdekvédelmi egyesület missziója megegyezik a T-DAY célkitűzéseivel, hiszen a tagok is előtérbe helyezik a farm-to-table (azaz a farmtól az asztalig) koncepciót és törekszenek arra, hogy a lehető legkisebb környezeti terheléssel járó rendezvény valósítsanak meg.

„Célunk, hogy helyi alapanyagokkal és helyi szolgáltatásokra építkezve teremtsünk meg egy olyan körforgást, amely a régiót vonzóvá és élhetővé teszi minden évszakban. Igényes dolgokat szeretnénk létrehozni igényes környezetben, a Balatonon" – mondta Szilágyi Lajos, az egyesület elnöke.

A budapesti T-Dayre kitelepül a Balatonról a Káli Gourmet, a Tölgyes Kúria, a  John's pub, a Hotel Bonvino, a Dobosi Borbirtok, a Laposa Birtok, a Martinus Birtok, a Bujdosó Pincészet, a Szabó és Fia Borpince és a Fenegyerek pálinka.

 

„Mindaz, ami pár generációval korábban természetes volt, ma visszatérőben van a mindennapjainkba. A farm-to-table koncepció elvileg nemcsak frissebb és jobb alapanyagokat jelent, de a közvetlen elérés kedvezőbb élelmiszer-biztonsági helyzetet is teremt, csökkenti minden részt vevő vállalkozás környezetvédelmi terhelését, segíti a helyi diverzitás megőrzését, és közösségépítő hatása is van" – tette hozzá Bosznai Károly, a T-Day brand tulajdonosa.

 

Első a biztonság

A T-DAY-re kizárólag védettségi igazolvány felmutatásával lehet belépni, és a szervezők a helyszín teljes területén folyamatosan biztosítják a kézfertőtlenítés lehetőségét. "A rendezvényt az eredetileg tervezett módon megrendezzük, mert minden Covid-prevenciós intézkedést meghoztunk vendégeink biztonsága érdekében. A terem mérete miatt az egyméteres távolság betartható. Természetesen figyelemmel követjük az aktuális híreket, amennyiben új rendelkezések jelennek meg a következő időszakban, úgy mi is adaptálni fogjuk azokat. Számunkra is a biztonság a legfontosabb!" – mondta Bosznai Károly.

A szervezők javasolják, hogy a belépőt még érkezés előtt, online vásárolják meg a rendezvényre érkezők.

További információk a T-DAY oldalán érhetők el.