CTC-podcast: online szabadulószoba és otthoni hamburgersütés

Forrás: turizmus.com

 2020. október 09. 09:40

Létezik online borkóstoló? Lehet otthon Zing Burgert sütni? A kreatív és elhivatott vállalkozóknak köszönhetően semmi sem lehetetlen. A JB Event és a Zing Burger & Co alapítóival beszélgetett a Corvinus Tourism Club (CTC) csapata a turizmus világnapja alkalmából, egy podcast keretében.

A rendezvényszervezés és a franchise étteremhálózat teljesen eltérő kihívásokkal szembesült a pandémia idején. A JB Event két fiatal tulajdonosa, Karády Nóra és Márton Alexandra éppen a karantén bejelentése előtt két nappal váltottak arculatot, logót és honlapot, amit gyakorlatilag nem is érzékelhetett az ügyfélkör a pandémia miatt, illetve az ügyfeleik 90%-a mondta le egész évre a csapatépítőket, rendezvényeket.

Az online beszélgetést a CTC szervezte

Fotó: Corvinus Tourism Club

A Zing Burger egyik alapítója, Susánszky Ádám is nehéz helyzetbe került: egyik napról a másikra kellett megértetni a dolgozókkal, hogy 20%-kal kevesebb fizetést vihetnek haza. Valamint mivel a higiénia és biztonság kérdése kiemelten fontos egy vendéglátó egységnél, feltehetjük a kérdést: hogyan lehet beépíteni a hamburger árába a heti 80-90 ezer forintos gumikesztyű rendelést úgy, hogy a fogyasztók ezt ne érzékeljék?

A kreativitásnak és az online térbe költözésnek köszönhetően a JB Eventnél szabadulószobát szerveztek a képernyők előtt, valamint online borkóstolót tartottak. A Zing Burger pedig egy korábbi, 2 éve tervezett stratégiát valósított meg: létrehozták a nyers húspogácsa és hamburger buci házhozszállítást. Így aztán bárki elkészítheti otthon a saját Zing Burgerét.

A beszélgetés vendégei kitértek a gyakornokok, fiatal munkavállalók lehetőségeire: a JB Eventnél jövő őszre várják a járvány olyan szintű lecsengését, hogy ismét legyen igény céges rendezvényekre és csapatépítőkre, tehát akkor bővülhet új tagokkal a vállalkozás. A Zing esetén nem gyakornoki lehetőség, hanem egy nagyon jól kidolgozott karrierprogram van, a vendéglátóiparba képeznek embereket akár tapasztalat nélkül, ahol 3-5 év alatt akár étteremtulajdonossá is válhat egy pályakezdő.

A Corvinus Tourism Club Magyarország első turizmussal és vendéglátással foglalkozó diákszervezete. A CTC újonnan indított kampánya, a Miért éppen turizmus? keretein belül valósulhatott meg a kerekasztal-beszélgetés is a turizmus világnapja alkalmából.