Cukorbeteg gyerekek zsűrizték a tortákat

Forrás: turizmus.com

 2016. november 14. 16:10

Bár a szakemberek már értékelték idén a legjobb cukormentes tortákat, az igazi zsűri mindig a fő célközönség, azaz elsősorban a gyerekek. Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány cukorbeteg óvodásokat látott vendégül a Nemzetközi Diabétesz Világnap alkalmából a Radisson Blu Béke Hotelben.

A gyerekzsűri megkóstolta és pontozta is az elmúlt évek legfinomabb cukormentes tortáit, valamint az idei különdíjas finomságokat.

A szálloda egyébként nem véletlenül lett a rendezvény helyszíne: amint azt Varga Csaba igazgatótól és Bechmann György mestercukrásztól megtudtuk, minden édesség esetében feltüntetik a menülapon, hogy az adott desszert tartalmaz-e és mennyi cukrot, lisztet vagy tojást. Ez nemcsak a Zsolnay Kávéház kínálatára vonatkozik, de mind a reggelinél, mind a rendezvényeknél figyelnek a különleges igényű vendégekre.

A cukrász szakma képviselői először lehettek részesei a gyerekzsűri értékelésének. A kicsik egyetértettek abban, hogy valamennyi torta finom és szép, ez viszont meg is nehezítette a döntésüket. A kóstolási szempontokat Bechmann György ismertette meg velük, aki maga is egyedülálló süteménykínálatot alkotott meg a hozzáadott cukor nélkül készült, laktóz- és búzalisztmentes édességeivel. Bár a gyerekek a kóstolgatás után nem hirdettek győztest, de egy-egy maguk által készített rajzzal megajándékozták a torták alkotóit.

 

A rendezvényen Erős Antónia, az alapítvány létrehozója bejelentette, a Magyarország Tortája versennyel párhuzamosan már elindult a Magyarország Cukormentes Tortája 2017-es verseny is, melyre január 31-ig várja a cukrászok nevezéseit a Magyar Cukrásziparosok Országos Ipartestület. A kiírás elérhető a www.egycseppfigyelem.hu és a www.cukraszat.net oldalakon. A versenyre hozzáadott cukrot nem tartalmazó tortákkal lehet jelentkezni.