Cukormentes süteményekkel bővült a Zsolnay Kávéház kínálata

 2012. november 18. 16:38

Szűk körű sajtótájékoztató keretében mutatták be a Radisson Blu Béke Hotel Zsolnay Kávéházának új desszertjeit november 14-én, amelyek a modern kor kihívásainak megfelelően cukor felhasználása nélkül készülnek, ugyanakkor a megtévesztésig hasonlítanak hagyományos süteményekre.

Egyre nagyobb igény alakult ki az utóbbi években ezek iránt az édességek iránt, hiszen ma Magyarországon 2,5-3 millióra becsülik azok számát, akiknél már kialakult a diabétesz vagy a betegség előszobájában vannak, még ha nem is tudnak róla – tájékoztatta a megjelenteket Dömötör Miklós, a szálloda igazgatója. A cukormentes, csökkentett kalória- és szénhidrát tartalmú termékek nem csak azoknak lehetnek érdekesek, akik ebben az egyre gyakoribb betegségben szenvednek, hanem azoknak is, akik csak egyszerűen szeretnének odafigyelni az egészséges táplálkozásra.
A sütemények elkészítése során Bechmann György cukrászmester és csapata nyírfacukrot, mandula vagy mogyorólisztet használ, valamint fontos szempont volt az is, hogy az esztétikai és íz élmény ne csorbuljon. Ha a vendégek a széles kínálat láttán nem tudnának választani, akkor a kalória és szénhidráttartalom pontos feltűntetése is segítségükre lehet ebben.  Hosszas munka után született meg az a hat desszert, amely ezeknek az elvárásoknak megfelel, és méltó tagja lehetnek a Zsolnay Kávéház széles repertoárjának.