Cukrászati tréning indult vendéglátóhelyeknek

Forrás: turizmus.com

 2020. október 01. 13:12

A Magyar Turisztikai Ügynökség célja a hazai vendéglátás minőségi fejlesztése. A témán belül ezúttal az éttermek desszertkínálatára helyezik a hangsúlyt.

Az MTÜ olyan cukrász tematikájú továbbképzést szervez a hazai vendéglátó egységek képviselői részére, mellyel előbbre vihető a minőségi vendéglátás, emelhető a vendéglátóhelyek által nyújtott élmény színvonala – olvasható az MTÜ oldalán.

Mint írják, a gasztronómia az országimázs-építés egyik leghatékonyabb eszköze, és egy ország éttermei sokat tehetnek a gasztronómiánkról alkotott kép javításán. Éppen ezért nagy szükség van arra, hogy az éttermi séfek és cukrászok megismerjék a legújabb technológiákat, a minőségi magyar alapanyagokat, a modern cukrászművészet újításait.

Cukrászati tréninget indított az MTÜ

Fotó: MTÜ

A tréning célja, hogy elismert magyar cukrászok részvételével bemutassák a legismertebb cukrásztechnikákat, az eszközök használatát, alaptészták elkészítését, a magyar cukrászművészet desszertjeit, amelyeket a modern magyar cukrászat képviselői (az általunk felkért oktatók) a francia cukrászművészet technikáinak felhasználásával modernizáltak és tányérdesszert formában is megvalósítottak.

Minden képzés két napos, egyszerre 15 fős csoport képzése zajlik. A METRO Gasztroakadémia konyháján lehetőség van elméleti és gyakorlati képzésre egyaránt. A képzés elején elméleti előadások keretében említésre kerülnek a cukrászművészet legfontosabb kérdései, az elméleti oktatás után minden résztvevő közreműködhet a desszertek elkészítésében. A képzés a Magyar Konyhával közösen kerül megrendezésre. Az alapanyagok esetében nagy hangsúlyt fektetünk a helyi, magyar alapanyagok használatára – írják.

Nagy szükség van arra, hogy az éttermi séfek és cukrászok megismerjék a legújabb technológiákat

Fotó: MTÜ

A képzés során bemutatásra kerülnek az alaptechnikák, a klasszikus magyar desszertek, a francia cukrászművészet legismertebb desszertjei, pohárdesszertek és tányérdesszertek.

 

Tréning-időpontok:

2020. szeptember 28–29.;

2020. szeptember 30. – október 1.;

2020. október 20–21.;

2020. október 27–28.

 

Előadók és témák:

A cukrászművészet alapjai  (Korponai Péter)

Tányérdesszertek  (Nagy Anna, Mihályi László)

 

Kapcsolódó cikkek