Culinary World Cup Luxembourg

Forrás: turizmus.com

 2018. november 25. 20:38

November 26-án mutatja be versenymenüjét a magyar nemzeti szakács és cukrász válogatott a világ egyik legnagyobb kulináris versenyén, a luxembourgi Villeroy & Boch Culinary World Cupon, melyre 72 ország közel 2500 versenyzője érkezik a világ minden pontjáról.

Az eseményt minden negyedik évben hívják életre, ezúttal a hetediket a sorban (november 24–28. között), melyet a Worldchefs (gasztronómiai világszövetség) védnököl.

A 105 tagországot és közel 10 millió séfet, gasztronómiai szakembert tömörítő World Association of Chefs Societest (WACS) 1928-ban alapították meg a Sorbonne-on August Escoffier vezetésével. Az MNGSZ 1968 óta tagja a világszervezetnek, ezalatt két világkongresszust (1970, 1982) és egy európai konferenciát (2005) hozott Magyarországra.

Az egyéni versenyzők, valamint regionális csapatok mellett a legnagyobb attrakció a nemzeti válogatottak élő melegkonyhás versenye. Öt napon keresztül folyamatosan mutatkoznak be a nemzeti és nemzeti junior válogatottak, akik speciális, erre az alkalomra létrehozott üvegfalú versenykonyhákban készítik el 6 óra alatt a nemzetüket is megjelenítő 3 fogásos fine dining menüsorukat, még pedig 110 főre.

 

Amiben igazán különleges a verseny, hogy itt nem csak a zsűri kóstolhatja meg a fogásokat, hanem azon szerencsés gasztronómia iránt érdeklődők is, akik hónapokkal előre lefoglalják a számukra izgalmas válogatott menüsorát. Ez alkalommal kevesebb, mint 24 óra alatt elfogyott az összes nemzeti és junior válogatott menüje, összesen 4.950 darab.

Az élő melegkonyhás versenyprogram mellett a válogatottaknak egy hidegkonyhai programot is be kell mutatni, benne szakács és cukrász fogásokkal.

 

A magyar nemzeti válogatott tagjai:

Volenter István (csapatkapitány) – 67 Étterem és Bistro, Székesfehérvár

Adamek Balázs – Diófa Étterem, Székesfehérvár

Bán László – Diófa Étterem, Székesfehérvár

Babicz János – Costes Downtown, Budapest

Huszár Tibor – Fenyves Szálloda és Konferencia-központ, Baktalórántháza

Kézi Sára – munkahelyváltás előtt, 2019-től Fenyves Szálloda és Konferencia-központ, Baktalórántháza

Botos János András – Diófa Étterem, Székesfehérvár

Nagy Csaba – Avalon Park és Resort & Spa, Miskolctapolca

Bergmann Nándor – Bergmann Cukrászda és Kávéház, Balatonfüred

Földesi Csenge – A La Maison, Budapest