Dániában is népszerű a kastélyturizmus

Forrás: turizmus.com

 2015. szeptember 09. 16:47

A több száz éves, romantikus, olykor sötét múltú várak és kastélyok ma kiváló szállodai helyszínnek bizonyulnak – erről tanúskodik az egyik legnépszerűbb dániai kastély, amely ma Phoenix Hotel néven Aalborg város büszkesége.

A hajdani épületet a kalandos életű Brigadér von Halling parancsára húzták fel, amikor visszatért – nem kis szerencsével - Indiából Dániába, és úgy érezte, ideje megpihenni egy kicsit. Az impozáns, sötétvörös téglás épület 1783 óta áll ezen a helyen, amely ma a város centruma, közel van a bevásárló központokhoz, a művészeti látnivalókhoz és az éjszakai szórakozóhelyekhez.

 

A helsingöri Kronborg kastélyból – ahol Shakespeare leghíresebb drámája, a Hamlet játszódik, természetesen soha nem lesz hotel. A világ talán legnépszerűbb drámájának helyszíne és főhőse, - aki egyébként kitalált személy, de sírja van, amit meg lehet látogatni - Dánia leghíresebb jelképe.
Skandináviában – amelyet egyes részeitől eltekintve elkerülték a nagy európai háborúk – a főúri kastélyok nagy része érintetlen maradt. Számos közülük, ha nem éppen múzeum, vagy a még mindig regnáló királyi család lakhelye, ma már patinás magániskolaként, konferencia-központként vagy szállodaként működik.