Bezár Debrecen konferenciaszállodája, az Aquaticum nyitva marad, de drágul

Forrás: turizmus.com

 2022. október 21. 20:12

A megemelkedett energiaárak ellenére a debreceni Aquaticum fürdő egységeinek összes szolgáltatása elérhető lesz egész évben, bár hétfőtől árat emelnek és módosul az egyes egységek nyitvatartása is. A Hotel Lycium felújítás miatt november közepétől átmenetileg bezár – tájékoztatott az üzemeltető.

Az Aquaticum Debrecen Kft. lapunkhoz eljuttatott közleménye szerint Debrecenben senkinek nem kell lemondania a vízi élményekről, a Mediterrán Élményfürdő, a Termálfürdő, a gyógyászati részleg, valamint a négycsillagos Aquaticum Termál és Wellness Hotel is változatlanul várja a wellnessezni vágyókat.

 

Változnak az árak és a nyitvatartás az Aquaticumban

Az elmúlt hónapokban az Aquaticum Debrecen SPA minden egységét érintő beruházást hajtottak végre, amely lehetővé teszi, hogy ne távhővel, hanem termálvizük hőenergiájával fűtsék létesítményeiket. Ugyanakkor,  mint írják, az üzemelési költségek még így is soha nem látott mértékben emelkedtek, a kialakult nehéz gazdasági helyzetben ezért néhány kisebb változás bevezetésére kényszerül a fürdőkomplexum. "Egyes belépőtípusok ára emelkedik, ugyanakkor nem áll szándékunkban a költségnövekedést teljes mértékben áthárítani vendégeinkre. Minden érintett belépő esetében a lehető legkisebb jegyáremelkedés bevezetése volt a cél" – fogalmaz az üzemeltető.

Az Aquaticum mediterrán élményfürdője egész évben elérhető lesz

Fotó: Aquaticum Debrecen SPA

Az árak mellett az egyes egységek nyitvatartási időszaka is módosul, különösen az alacsonyabb forgalmú, hétköznapi idősávokban. A változások október 24-én, hétfőn, nyitástól lépnek életbe, a részletek megtalálhatók a spa.aquaticum.hu weboldalon.

 

Előrehozott felújítás a Lyciumban

A társaság arról is beszámol, hogy számos különböző gazdasági modell értékelését követően az üzemeltetésében működő üzleti szálloda, a négycsillagos Hotel Lycium kapcsán – a tulajdonos Debreceni Vagyonkezelő Zrt.-vel egyetértésben – az a döntés született, hogy a több száz millió forinttal megemelkedő rezsiköltségekre is tekintettel a szálloda tervezett megújítási programját előre hozzák, így november 15-től a szálloda átmenetileg bezár. Az átfogó felújítás végeztével, a jövőbeli újranyitást követően a Lycium még magasabb színvonalon tudja majd kiszolgálni egyéni vendégeit és céges partnereit Debrecen szívében – írták a közleményben.

A várható nyitás időpontját nem jelölték meg, de az ígérik, hogy arról és a megújulás lépéseiről a szálloda rendszeresen tájékoztatni fogja törzsvendégeit és az érdeklődőket. Megkezdték a Hotel Lyciumban meglévő foglalással rendelkező egyéni utazók kiértesítését, elhelyezésükre alternatív lehetőséget ajánlanak fel nekik.

Ugyanakkor a régió meghatározó rendezvényhelyszíneként a 2022. december 31-ig tervezett rendezvényeket teljes személyzettel teljesíti a szálloda csapata. A Kölcsey Központ rendezvényhelyszínként történő értékesítését 2023-ban változatlan formában végzik, folyamatosan rendelkezésére állnak a partnereknek – tették hozzá.

Az elmúlt hetekben már több cikkben beszámoltunk az energiaválság okozta kényszerű téli bezárásokról, a következő linkeken nézheti meg, hogy ebben mely szállodák és fürdők érintettek.