Debrecen-Milánó, és más újdonságok

Forrás: turizmus.com

 2015. szeptember 26. 20:14

Október 25-től már hetente kétszer, szerdai és vasárnapi napokon közvetlenül a Wizz Air légitársaság menetrendszerinti járatával Milánó Bergamo repülőterére is utazhatunk a Debrecen Airportról.

Tamás László, a Debrecen Airport járatfejlesztési igazgatója elmondta, hogy 2015. sikeres nyári szezont követően a Debrecen Airport csapata már az év utolsó negyedévére fókuszál és jelentős forgalom bővülést várnak köszönhetően a stratégiai partnerüknek, a CEE régió legjelentősebb ultra low cost légitársaságának a Wizzairnek, aki 1 hónap múlva 2015. október 25-től hetente 2-szer repül Milánó-Bergámóba Debrecenből.

 

2015. decemberében pedig a Wizz Air megnyitja új, egyben második magyarországi bázisát a Debrecen Airporton, és így már heti 21 járattal köti össze a cívis várost és Kelet-Magyaroszágot az Európai Unió stratégiailag hat fontos gazdasági és turisztikai központjával.

 

A repülőtér mindenképpen optimista a jövőt illetően és bíznak benne, hogy a sok új járatnak köszönhetően mind a Debrecenbe mind pedig a régióba látogató turisták száma exponenciálisan növekszik majd. Ezáltal nő az idegenforgalmi szolgáltatók és szállásadók forgalma, az IFA és ÁFA bevételek és ennek következtében sok új munkahely jöhet létre mind Debrecenben, mind a Debrecen Airporton és vonzáskörzetében.

A Wizz Air menetrendszerinti járatai:
London-Luton(UK)               – naponta (December közepétől heti 10-szer)
Eindhoven(NL)                     – heti 2-szer (December közepétől heti 3-szor)
Milánó-Bergamo(IT)             – heti 2-szer (október 25-től)        ÚJ !
Párizs-Beauvais(FR)            – heti 2-szer (december 16-tól)        ÚJ !
Brüsszel-Charleroi(BE)        – heti 2-szer (december 18-tól)        ÚJ !
Malmö(SE)                           – heti 2-szer (december 18-tól)        ÚJ !