Debrecenben nyitott bázist a Wizz Air

Forrás: turizmus.com

 2015. május 21. 16:59

A Wizz Air 22. bázisát Debrecenben nyitja meg december 16-án egy új Airbus A320 típusú repülőgéppel, valamint tovább bővíti debreceni útvonalhálózatát – jelentették be május 21-én.

A Wizz Air már jelenleg is üzemeltet járatokat Debrecenbe, amely a légitársaság második bázisa lesz Magyarországon. Az új repülőgépnek köszönhetően hatra emelkedik a Debrecenből elérhető útvonalak száma, az éves ülőhely-kapacitás pedig 136%-kal, 195.000-re nő. A légitársaság bízik benne, hogy ez serkenteni fogja a helyi munkaerőpiacot a repülés és turizmus területén, azáltal, hogy az utasok számára több alacsony viteldíjú útvonal válik elérhetővé.

 

A Wizz Air három új útvonalat üzemeltet majd debreceni bázisáról Brüsszel-Charleroi, Malmö és Párizs-Beauvais repülőterekre december 16-tól, kezdetben heti két-két járattal. A Wizz Air továbbá megnöveli a járatsűrűséget már meglévő, népszerű útvonalain London-Lutonba és Eindhovenbe.

Az új járatokkal együtt a Wizz Air 22 országba 47 útvonalat fog üzemeltetni Magyarország két repülőtérről.

A Wizz Air légitársaság járatfejlesztéseinek köszönhetően a Debreceni Nemzetközi Repülőtér a jövőben bázisrepülőtérként fog működni, amelynek révén városunk Európa legjelentősebb városaival alakít ki légi összeköttetést, és ezáltal  az egyik legjelentősebb regionális repülőtérré lép elő. London, Párizs, Brüsszel, Milánó, Eindhoven, Malmö azok a városok, amelyek közvetlenül is elérhetőek lesznek Debrecenből. A bázisrepülőtér létesítése felértékeli Debrecent, s jelentős gazdasági és turisztikai előnyt biztosít mind városunk, mind pedig a régió számára. A mai bejelentést követően a repülőtéri fejlesztések újabb fázisukba lépnek, hiszen a Kormánnyal 2015. május 18-án megkötött megállapodásnak köszönhetően további jelentős technikai, és emellett infrastrukturális fejlesztésekre kerül sor az előttünk álló időszakban" – hangzott el a sajtótájékoztatón Papp Lászlótól, Debrecen polgármesterétől.

 

„A Wizz Air-bázis létrehozása a debreceni repülőtér életében talán fontosabb döntés, mint az első járatindítás. Ezt a döntést ugyanis három éves együttműködés készítette elő, ahol a menetrendszerinti járatok üzemeltetéséből vizsgáztunk. Az elmúlt három év alatt a repülőtérnek ehhez a feladathoz kellett hozzáfejlődni, és a fejlődés reményeink szerint további sikeres együttműködésben fog folytatódni, újabb járatok beindításával és sikeres üzemeltetésével. Köszönjük a Wizz Air-nek ezt a nagy lépést, a bizalmat, és az eddigi együttműködést!" – mondta Herdon István, a XangaInvestment & Development Goup vezetője.