Decemberben is marad a SZÉP-kártya adókedvezménye

Forrás: turizmus.com

 2021. december 17. 12:18

A munkáltatóknak decemberben sem kell szociális hozzájárulási adót fizetniük a SZÉP-kártyára utalt béren kívüli juttatások, valamint a reprezentáció és az üzleti ajándék után.

A SZÉP-kártyás béren kívüli juttatások után fizetendő szocho alól a veszélyhelyzeti szabályok mentesítették a munkáltatót. Ezek a szabályok 2021. december 1-én hatályukat vesztették, ám átmeneti szabállyal meghosszabbították az érvényességüket, így a decemberben SZÉP-kártyára utalt béren kívüli juttatások után sem kell a munkáltatónak szochót fizetnie – írja a vg.hu a Nemzeti Adó- és Vámhivatal közlésére hivatkozva.

Decemberben is mentesítik a munkáltatót a rekreációs juttatást terhelő szocho megfizetése alól

Fotó: 123rf.com

Az ideiglenes szabályozás értelmében a SZÉP-kártya alszámláira utalt támogatások bizonyos összeghatárig számítanak béren kívüli juttatásnak: szálláshelynél 400 ezer, vendéglátásnál 265 ezer, szabadidőnél 135 ezer forint az éves maximum. A rekreációs keretösszeg tekintetében munkáltató költségvetési szervnél 400 ezer forint, más munkáltató esetében 800 ezer forint a felső határ, amennyiben a munkavállaló munkaviszonya egész évben fennáll.