Delegációk Budapesten – kedvenc téma a turizmus

Forrás: turizmus.com

 2015. március 26. 16:54

2015. március 24-én látogatást tett a Főpolgármesteri Hivatalban az észak-ír Lisburn város delegációja Andrew Ewing polgármester vezetésével. Lisburn Észak-Írország második legnagyobb városa és egyben leggyorsabban fejlődő gazdasági régiója.

A hivatalos városi delegáció egy üzleti delegáció kíséretében érkezett Budapestre azzal a céllal, hogy feltérképezze a két város közötti befektetési és együttműködési lehetőségeket. A Főpolgármesteri Hivatal Nemzetközi Kapcsolatok Irodájának felkérésére a találkozón a Budapesti Fesztivál és Turisztikai Központ képviseletében Dedák Angéla hálózati vezető vett részt, aki a BFTK bemutatása mellett, ismertette a legfrissebb budapesti turisztikai adatokat valamint az elmúlt időszak legfontosabb turisztikai fejlesztéseit. Andrew Ewing polgármester gratulált a budapesti fejlesztésekhez és elismerését fejezte ki a város természeti és épített örökségeinek szépségéről.

2015. tavaszán további politikusi illetve szakember-küldöttségek érkeznek a fővárosba, egyebek mellett Thaiföldről, Kínából és Dél-Tirolból. A Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ minden esetben bemutatja a „négy évszak városának, a Duna királynőjének" egyedülálló turisztikai és rendezvénykínálatát, arra biztatva a résztvevőket, hogy családjaikkal térjenek majd vissza.

(BFTK, turisztikai divízió)