Digitális kulccsal nyílnak az Accor szállodáiban a szobaajtók

Szerző: Kaszás Fanni

Forrás: turizmus.com

 2021. február 11. 12:51

Az Accor szállodacsoport bejelentette, hogy az egész világon bevezeti a digitális kulcs, az Accor Key használatát, összhangban azon stratégiájával, hogy érintés nélkül biztosítsa szolgáltatásait a vendégeinek.

Az új fejlesztés középpontjában a kulcs nélküli ajtónyitás áll. A szállodában a vendégeknek mindössze egy telefonos alkalmazást kell letölteniük, hogy megkapják szobakulcsukat. Ezzel okostelefonjuk hozzáférést kap a szobához, beléphetnek vele a tárgyalókba, és a lift is használható a digitális kulccsal. Miután a vendégek elhagyják a szállodát, a digitális kulcs automatikusan kikapcsol, a hozzáférés megszűnik.

accor_key_accor

A vendégek egyre inkább keresik a személyes kontaktus nélküli utazási és szállodai lehetőségeket

Fotó: Accor Hotel Group

Patrick Mendes, az Accor kereskedelmi vezérigazgatója szerint az érintés nélküli és zökkenőmentes vendégélmények megvalósítása az Accor számára prioritást élvez. Az Accor Key pedig egy nagyszerű példa arra, hogy a csoport hogyan tud megoldásokat építeni és hatékonyan telepíteni azokat az összes országban, ahol az Accor szállodát üzemeltet.


Floor Bleeker
, az Accor technológiai igazgatója hozzátette, hogy “a vendégek egyre inkább keresik a személyes kontaktus nélküli utazási és szállodai lehetőségeket. A könnyen kezelhető és rendkívül praktikus Accor Key alkalmazás ezt nyújtja majd a vendégeink számára.”

A vállalat közleményében idézi a Deloitte nemrégiben közzétett tanulmányát: eszerint az utazók 60 százaléka inkább tartózkodik olyan szállodában, ahol elérhető az érintés nélküli bejelentkezés és az okostelefon szobakulcsként történő használatának lehetősége. A koronavírus járvány miatt ez még fontosabb lett. A válaszadók 16 százaléka szerint az érintésnélküli megoldásoknak kötelezőnek kéne lennie.

A sikeres kísérleti programokat követően Észak-Amerikában, Európában és Ázsiában a 2021-ben újonnan nyíló Accor-szállodákban már az Accor Key használatával tudnak bejelentkezni a vendégek. A már meglévő hotelekben fokozatosan váltanak majd át a digitális megoldásra. A tervek szerint ebben az évben legalább 500 szálloda vált majd az Accor Key használatára, a következő öt évben pedig az Accor-lánc szobáinak legalább 50 százaléka lesz elérhető az alkalmazással.

Azáltal, hogy a szállodalánc fizikai kulcs nélkül biztosít hozzáférést a szobákhoz, az Accor a hagyományos kulcskártyákhoz és tartójukhoz használt műanyag és karton mennyiségét is csökkenti - tették hozzá.