Digitális technológia az Accortól

 2014. május 13. 20:53

Az Accor új digitális megoldásával forradalmasítja szállodáiban a vendégek fogadását. A cél egyszerű: a digitális technológia segítségével a személyre szabott üdvözlés biztosítása.

Az egyszerűbb, személyre szabott vendégfogadást négy lépésben biztosítják. Két nappal a megérkezés előtt felajánlják a vendégeknek az online bejelentkezés lehetőségét, abban az esetben, ha közvetlenül az Accor-nál foglaltak szállást, vagy pedig rendelkeznek hűség- illetve előfizetéses kártyával. A megérkezés napján a vendégek egy üdvözlő SMS-t kapnak, megerősítve, hogy szobájuk és kulcsuk máris rendelkezésükre áll, valamint hasznos és gyakorlati információkat kapnak utazásuk egyszerűsítéséhez. Amint a vendég megérkezik a hotelbe, már előre elkészített kulcskártyáját egyből kézhez kapja, mellőzve a szokásos adminisztratív formalitásokat. A távozás napján a vendég gyorsan távozhat. A kijelentkezéshez csupán a szobakulcsot kell leadni, jelezve ezzel, hogy a szobát elhagyták. A számlát e-mailen keresztül kapják meg.

Az innovatív szolgáltatást azok vehetik igénybe, akik az Accor hűségprogramjának tagjai, rendelkeznek hűség- illetve előfizetéses kártyával, vagy szálláshelyüket közvetlenül az accorhotels.com vagy az Accor által üzemeltetett márkák weboldalán, mobil applikációin vagy közvetlenül telefonon keresztül foglalják le.

Az új rendszert körülbelül húsz szállodában tesztelték, mára 13 ország 60 hotelében érhető el. A cél az, hogy ezt a megoldást 2014 végére, 1000 hotelben tegyék elérhetővé, vagy a hálózat közel 30%-ára kiterjesszék. A Magyarországon a Novotel Budapest Danube és ibis Budapest Centrum hotelekben már működő digitális szolgáltatás várhatóan 2014 végére az összes hazai Accor szállodában működni fog.