Digitális útravaló a szakmának a Google-től

Forrás: turizmus.com

 2019. június 17. 13:13

Iparági trendek, ingyenes Google-eszközök, online stratégia, kampánytervezés, a mérés és elemzés fontossága és módszerei, Google Ads és Google my Business – mindez benne volt abban a képzeletbeli batyuban, amelyet a résztvevők hazavihettek a Turizmus.com és a Google közös edukációs workshopjáról.

Tapasztalat, hogy az sem feltétlenül használja tudatosan, átgondoltan és stratégia mentén a különböző online eszközöket, aki otthonosan mozog az online térben. A La Fabbrica étteremben megtartott Digitális Túraterv konferencia célja az volt, hogy segítse a turisztikai vállalkozásokat abban, hogy az elérhető adatokra építve, a digitális lehetőségeket kiaknázva minél inkább láthatóak és vonzóak legyenek nemcsak a hazai, hanem a külföldi közönség számára is.

A szakma minden területe képviseltette magát a rendezvényen

Fotó: turizmus.com

Boros Botond, a Google magyarországi marketingvezetője tolmácsolásában bemutatkozott a Grow with Google koncepció, majd Németh Andrea, a Turizmus.com főmunkatársa, a nap háziasszonya köszöntötte a vendégeket.

Elsőként a Google szakemberei, Bogdán Barnabás iparági elemző és Erdős Ádám Travel Industry Manager segítségével iparági kontextusba helyezve és az egyes eszközökre levetítve is hasznos információkat kaphatott a közönség. A telt házas eseményen egyébként a turizmus teljes spektruma képviseltette magát a szállodásoktól az utazási irodásokon át a vendéglátóhelyekig, tanácsadókig, TDM-szervezetekig.

A digitális térben való érvényesüléshez kifejezetten hasznos tippeket adott Katona Zoltán, a Morgens ügyvezetője is. Bemutatott néhány olyan technikát, amelyek segítenek eligazodni az online térben és felépíteni egy kampányt úgy, hogy garantáltan meghozza az eredményét a befektetett összeg.

Az előadások sora azért is volt hasznos, mert egységes alapot teremtett ahhoz, hogy egy vállalkozás meg tudja erősíteni online jelenlétének és aktivitásának alapjait. Ehhez azonnal leellenőrizhető és megvalósítható tippeket is kaphattak a jelenlévők.

Ugyanakkor fontos volt az is, hogy a vállalkozások lássák magukat a turizmus egészében. Tóth Nóra, az Intren analitikai üzletágának vezetője arról beszélt, mit és hogyan érdemes mérni, hogyan olvassunk a sorok között és mi minden szűrhető le az adatokból.

Pajor Csilla, a Szallas.hu sales managere a belföldi turizmus dinamikáját és trendjeit elemezte, Szabó Áron, a Magyar Turisztikai Ügynökség szálláshelyekért és vendéglátásért felelős igazgatója a Nemzeti Turisztikai Adatkezelő Központ bevezetését ismertette, kitérve arra is, milyen előnyökkel jár ez a turizmus egésze számára.

A napot izgalmas kerekasztal-beszélgetés zárta az előadók részvételével. Konklúziója az volt, hogy minden tanács annyit ér, amennyit megfogadnak belőle. Az útravalóul elhangzott tanácsok: tegyük rendbe az alapokat, mint például a Google Maps-ben való jelenlét, legalább egy dolgot azonnal valósítsunk meg az ötletekből, folyamatosan fejlesszünk, és rendszeresen gondozzuk az online megjelenésünket!

A tartalmas és inspiráló napról hamarosan képgalériával is beszámoltunk.