Díjat kapott a Danubius Munkatársi Értékprogramja

Forrás: turizmus.com

 2017. október 31. 11:59

A magyarországi Danubius-szállodák munkáltatói márkaépítő megoldásai bizonyultak a legjobbnak a Public Relations Global Network éves Best Practice versenyén.

A legjobbnak járó díjat nyerte el a Danubius Hotels Group partnerügynökségével, a Goodwill Communicationsszel közösen, a világ egyik legnagyobb független kommunikációs ügynökségeket tömörítő hálózatának, a Public Relations Global Network Best Practice Award nevű versenyén az Employer Branding kategóriájában a kiotói díjátadón pénteken. A világ különböző pontjairól több mint 50 ügynökséget tömörítő szervezet tagjai idén nem kevesebb mint 121 nevezést adtak le különböző kategóriákban, amelyek között a hagyományos fogyasztói, B2B- vagy eseménykommunikációt éppúgy megtaláljuk, mint a blogger/vlogger megoldásokat vagy az X generációt követő fiatalokat megszólító kommunikációt.

A Danubius Hotels Group munkáltatói márkaépítése, amely a Munkatársi értékprogram nevet viseli a szállodavállalat jelenlegi és potenciális munkatársait célzó kommunikációjában, idén januárban vette kezdetét a Goodwill Communications támogatásával. Az együttműködés teljeskörű munkatársi és piackutatással indult meg, amelyet márkastratégia-alkotás, továbbá a munkatársak minél nagyobb mértékű elérése érdekében több új innovatív belső és külső kommunikációs csatorna létrehozása, valamint egy átfogó márkanagyköveti program elindítása követett, miközben a programot a kezdetektől fogva szisztematikus márkakommunikáció kísérte.

A Munkatársi Értékprogram néven elindult employer branding stratégiánk fő üzenete, hogy a munkatársaink ugyanolyan fontosak számunkra, mint a vendégeink. Célunk, hogy a szektort erőteljesen sújtó munkaerőhiányra cégen belül hatékony megoldásokat találjunk: egyrészt a potenciális munkatársakat megcélzó toborzás területére fókuszáljunk, másrészt a meglévő munkatársak megtartására és szakmai fejlődésére a korábbinál is nagyobb figyelmet fordítsunk. Szeretnénk vonzó és hiteles vállalati értékeket képviselni, közvetíteni és ezeket megerősíteni – mondta az elismerés kapcsán Kőnig Erika, a Danubius Hotels Group marketingigazgatója, aki az employer branding-program felelőse a szállodavállalatnál.

A szállodavállalat az Employer Branding kategóriában közvetlenül a lengyel Multi Communicationst utasította maga mögé, amely a Richter Gedeont segítette toborzástámogató kommunikációval, a harmadik helyen pedig a romániai Free Communications végzett, amelynek ügyfele a Sanofi CHC (Consumer HealthCare Division) Romania volt, ők egy nagyszabású elkötelezettségerősítő belső kommunikációs kampányt valósítottak meg.