Díjazták a legjobb mentes helyeket

Szerző: Irházi János

Forrás: turizmus.com

 2022. szeptember 22. 15:05

Kihirdették és átadták az idei „Menteshelyek kedvenc helyei” címeket, a díjazottak a titulust egy esztendőn keresztül viselhetik.

A legjobb mentes helyeknek járó elismerést paleo, vegán, cukormentes, regenor, tejfehérjementes, laktózmentes, szénhidrát-csökkentett vagy gluténmentes ételeket is kínáló vendéglátóhelyek kaphatták meg.

A menteshelyek.hu a Metróval, a Nutribullettel és a Közért+-szal azért indította el a felhívást, hogy rátaláljanak a legjobb hazai mentes helyekre, vagyis azokra, amelyek kifejezett figyelmet fordítanak az emésztési nehézségekkel küzdő vagy diétázó emberek minél teljesebb körű kiszolgálására.

Mivel a különböző allergiák és diéták szigorú szabályainak megfelelő ételeket sokszor nagyon nehéz megtalálni, s még nehezebb olyan üzletekre bukkanni, ahol ezeknek az elvárásoknak megfelelő kifejezetten ízletes, igazi gasztronómiai élményt kínáló finomságokat készítenek, a menteshelyek.hu missziójául tűzte ki, hogy segít a keresésben és összegyűjti a diétás helyeket, melyek közül a honlap látogatóinak már csak választani kellett.

Sokszor nehéz megtalálni a különböző allergiák és diéták szigorú szabályainak megfelelő ételeket

Fotó: 123rf.com

Az idei év kitüntetettjei kategóriák szerint:

  1. Cukrászda: ZsóFree, Szentendre
  2. Kávézó: Cafe Spirit, Siófok
  3. Bolt: Boldog Föld, Budapest
  4. Pékség: Gluténmentes Pékség – Diétázók Boltja, Eger
  5. Bár: Bonita Studio, Siófok
  6. Webshop: Nekem a Balaton by Nánásiék
  7. Bisztró: 36 Bisztró, Budapest
  8. Étterem: Tökmag Vegan Street Food, Budapest
  9. Fagylaltozó: Füredi korzó fagyizó, Balatonfüred
  10. Drogéria: Müller, Budapest Árkád,
  11. Szálloda: Két Korona Konferencia és Wellness Hotel, Balatonszárszó

„Küldetésünk, hogy segítsünk közösségünknek olyan helyeket találni, ahol a diétájuknak megfelelő ételt tudnak fogyasztani vagy terméket tudnak vásárolni. Örömmel tapasztaltuk, hogy milyen nagy érdeklődés övezte a kezdeményezésünket” – mondta a kezdeményezésről Bódi Krisztina a Marketig Art Kft. ügyvezetője, a menteshelyek.hu alapítója.