Díjazták a szívhez szóló repülőtéri promóciókat - VIDEÓVAL

 2014. május 15. 15:12

A Budapest Airport második és harmadik helyezést ért el a „Hipnózis" nevű magyar kreatív marketing versenyen.

A zsűri „ezüstéremmel" jutalmazta az új magyar italmárka-változat, a Zwack Unicum Szilva kapcsán a hármas promóciós együttműködést, míg a Budapest Airport Valentin-napi videó-promóciója a harmadik legjobbnak bizonyult, alkotói kiemelkedő kreativitásának elismeréséül.

A Budapest Airport összefogott a Heinemann Duty Free-val és több magyar élelmiszeripari beszállítóval annak érdekében, hogy ösztönözze a hazai prémium kategóriás termékek értékesítését. Az ún. „trinity promotion", vagyis hármas együttműködés hatalmas sikert aratott, mivel értékes fogyasztói szegmens tagjait érte el, a légi-utasokat; a márkák kóstoltatásával növelte azok ismertségét, ami egyúttal érékesítésükre is ösztönzőleg hatott.

A komoly tradíciókkal büszkélkedő Zwack üzem új tölgyfahordós érlelésű szilvapálinkája, amely 2012-ben került a piacra Unicum Szilva néven, 340 %-al több eladást ért el a repülőtéri duty free üzletben és a SkyCourtban végzett promóciónak köszönhetően. Ennek során mintegy 25 000 utas kóstolja meg az új terméket. (Az Unicum Szilva promóció képei innen tölthetők le: http://goo.gl/sYa3ZN) Azóta egyéb hagyományos magyar prémium termékek is részt vettek hasonló hármas együttműködés keretében megvalósuló promóciókban, köztük a Royal Tokaji desszertbor, a szekszárdi borvidék limitált kiadású vörösborai, a Szamos marcipán édességei, valamint libamáj termékek. Utóbbi esetében az Agrár Marketing Centrum is támogatta a kisebb szállítók speciális megjelenését a repülőtéren. A promóció ebben a hónapban a tradicionális Pick szalámival folytatódik a repülőtéren.

A Budapest Airport háromnapos Valentin-napi promóciója harmadik helyezést kapott a legkreatívabb marketing eszközök versenyében. A háromnapos akció egyszerű volt, de eredeti: miután az otthon maradó családtagok elbúcsúztak elutazó szeretteiktől a terminálon, hoszteszek rövid videót készítettek róluk tableten, amelyben üzenetet küldhettek az elutazóknak. Ezt azután hoszteszek vitték az utasok után a beszállító kapuhoz, ahol Valentin-napi ajándék gyanánt lejátszották a videót az utasnak. A promóció fergeteges sikert aratott a repülőtéren, ahogyan a róla készült kisfilm is, amely a BUD Facebook oldalára került. A Youtube-on 75 000-en nézték meg (A link: http://goo.gl/FtmA97), 265-en osztották meg a Facebookon, 1 525 lájkot és 42 pozitív kommentet kapott.