DÍJMENTES tanácsadás textíliáival kapcsolatos problémáira

Forrás: turizmus.com

 2020. július 20. 08:00

Miért mindig a szélén kopik el a frottír? Miért csomósodik az ágynemű? Létezik kevésbé gyűrődő ágyneműhuzat? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre igyekszik a Vend-Tex Kft. megoldást nyújtani a segítséget kérő éttermeknek és szállodáknak azzal a céllal, hogy segítse a koronavírus utáni újraindulást és az iparág gazdasági talpra állását – hiszen nemcsak a bevételeket szükséges most növelni, de jól át kell gondolni, hogy mikor mire és mennyit költenek a szálláshelyek. Interjú a Vend-Tex vezető textília tanácsadójával, Mesicsné Kürnyek Zsófiával.

Hogyan igyekeznek segíteni a turizmus újraindulását?

A Vend-Tex elmúlt 27 évében nem egy gazdasági összeomlással néztünk már szembe – elég csak 2008-ra vagy 2001. szeptember 11-re gondolni. Mindig sikerült talpra állnunk, és minden nehézségnél megtanultuk: csak összefogással érhetünk célt, csak akkor tudunk ismét gazdaságosan működni, ha együtt, közösen teremtjük újra a jövő alapjait. Ezért döntöttünk úgy, hogy a 25.000 forint értékű textília tanácsadásunkat most díjmentesen biztosítjuk minden magyar érdekeltségű és Magyarországon működő szállodának és étteremnek.

Mekkora a szerepe a textíliáknak egy szálloda életében? Döntő súlyuk van a vendégelégedettségben?

Az első és legfontosabb ezzel kapcsolatban tisztázni, hogy az éttermi és szállodai textíliákra befektetésként kell tekinteni: nemcsak használati eszköz egy ágynemű vagy matracvédő, hanem a vendégelégedettség alapköve is. Hiszen ha az ágynemű kényelmetlen, csomósodik és allergizál, a vendég nem tud nyugodtan pihenni, kialvatlan lesz, és az egész szállodai pihenésére negatív élményként fog tekinteni. Ezért nemcsak, hogy nem fog visszatérni, de elégedetlenségének hangot is adhat az interneten. Amennyiben viszont egy szépen megvetett, puha, kényelmes, illatos ágy várja, sima és kényelmes ágyneműhuzattal, ami nem gyűrődik és kellemes a tapintása, akkor az már egy pozitív képet alakít ki a vendég fejében a komplett szolgáltatásról, és jó szívvel fogja ajánlani másoknak is a szállodát – mert a sztereotípiákkal ellentétben nemcsak panaszkodni szeretnek az emberek, de ajánlani is.

Milyen kérdésekkel fordulhatnak önökhöz a tanácsadás során?

Nagyon gyakori és fontos kérdés, hogy hogyan őrizhető meg az értékes matracok élettartama – főleg gyerekbarát szállodáknál fordulnak elő gyakran „balesetek”, és ha nem figyelünk kellően a matracok védelmére, akkor az nagy értékű károkat is okozhat. Vagy a frottírokkal kapcsolatban is sokszor fordulnak hozzánk: tudunk-e ajánlani kevésbé fakuló színes fürdőlepedőket, hogyan lehet megakadályozni, hogy gyors kopásnak induljon a frottír széle, a szálkihúzódással mit lehet kezdeni, vagy hogy egyáltalán szükséges-e vasalni a frottírokat. Éttermek gyakran keresnek meg azzal, hogy mihez kezdjenek a kopott székekkel, asztalokkal, ha nincs pénzük újakat vásárolni – a felújítás, lefestés bonyolult és nem sokkal olcsóbb, mint az új bútorok beszerzése, ezért ilyenkor spandex huzatokat szoktunk ajánlani, amik cserélhetőek és moshatóak. Gyakori probléma még, hogy szöszöl a pohártörlő, foltos marad a pohár, vagy hogy egyáltalán milyen méretű lepedőt kell vásárolni az adott ágyra.

Ami azonban a legeslegfontosabb kérdés: hogyan lehet egy szálloda stílusos, de mégis otthonos, a megfelelő minőségi textíliákkal felszerelt – mindez költséghatékonyan. Erre keressük egyedileg, mindenkinek személyre szabva a megoldást a most díjmentes tanácsadásokon, amire ITT tudnak jelentkezni.

(X)

.