Díjmentes turisztikai állásportált indított az MTSZA

Szerző: Fucskó Hajnalka

Forrás: turizmus.com

 2021. május 25. 12:26

A Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány (MTSZA) májusban indult CheckINN állásportálja gyors, kényelmes és felhasználóbarát szolgáltatást nyújt a turisztikai szektor munkaadói és álláskeresői számára. Az új szolgáltatásról Princzinger Pétert, az MTSZA elnökét kérdeztük.
Princzinger Péter

Princzinger Péter

Fotó: MTSZA

Miért indított az MTSZA saját állásportált?

Eddig nem volt olyan önálló állásközvetítő oldal, amely kifejezetten a turisztikai szolgáltatók és a turizmusban állást keresők között igyekezett volna kapcsolatot létrehozni. Még 2019 végén kezdtünk el gondolkodni egy ilyen szolgáltatásról, amelyet azután 2020-ban a Covid-járvány elsöpört. Most, az újraindulást segítendő, még hasznosabb lehet ez a szolgáltatás, mégpedig munkaadók és munkavállalók számára egyaránt díjmentesen.

Mi volt az oldal fejlesztési koncepciója?

Technikailag egy mobilplatformra optimalizált weboldalról van szó, amelynél a gyorsaság és a könnyű használhatóság volt az elsődleges szempont. Célunk, hogy mind az álláshirdetők, mind az álláskeresők a legfontosabb szűrési feltételekkel, de a lehető legegyszerűbben találják meg a számukra megfelelő személyt, illetve céget.A rendszer automatikusan összekapcsolja az álláskeresőt a munkáltatóval, ha a preferenciáinak megfelelő új hirdetést adtak fel a rendszerben, és ugyanígy értesítést kap a munkáltató is, ha egy számára alkalmas jelölt regisztrált álláskeresőként.

Hogyan lehet álláshirdetést feladni? Szabtak-e bármilyen korlátot a munkáltatóknak, és milyen adatokkal regisztrálhatnak az álláskeresők?

Néhány kattintás a regisztráció, ettől kezdve egy vállalkozás korlátlan számú és tetszőleges terjedelmű álláshirdetést adhat fel, mintegy 200 munkakör valamelyikére – a lista folyamatosan bővül a visszajelzések alapján. A munkát keresők egyéni döntése, hogy mennyi információt adnak meg magukról, ez lehet néhány alapadat, vagy akár egészen sok a vállalt foglalkoztatási formától a munkaidőn át az elvárt bérezésig bezárólag.

Meddig tervezik fenntartani az oldal ingyenességét?

Egyelőre az újraindulás támogatása jegyében a karrier.check-inn.hu egy díjmentes szolgáltatás, s ez 2021-ben biztosan így is marad.

(Az interjút teljes terjedelmében a Turizmus.com Magazin hamarosan  megjelenő legújabb számában olvashatják el.)