Díjnyertes gint főznek a zempléni parasztházban

Forrás: turizmus.com

 2020. december 28. 10:01

A brit The Spirits Business szaklap által évente megrendezett The Gin Masters versenysorozaton a legmagasabb, Master elismerésben részesült egy zempléni főzde itala.

Magyar gin ilyen magas nemzetközi elismerésben még nem részesült, mint a Seven Hills Distillery Tokaj ginje - adta hírül a díjnyertes főzde.

A versenysorozat 2008-as indulása óta mára a világ egyik legrangosabb szeszipari megmérettetésévé nőtte ki magát, ahol az italokat 16 különböző kategóriában értékelik a szakma legjobb bírái.

A díjnyertes ital

Fotó: Seven Hills Distillery

2020-ban a The Gin Masters kiírást két fordulóban rendezték meg, ahová összesen több mint 300 gint neveztek a világ minden tájáról. A második fordulóban mindössze 11 italnak ítélték oda a Master m„Ez nem csak egy gin, hanem annál sokkal több!

Komplex, csodálatos illata azonnal elárulja, hogy egy jól átgondolt itallal van dolgunk, mely varázslatos és merész, egyben elegáns, virágos íze hosszan elkísér a szájpadláson, majd földes finissel ér véget" - írta róla Bernadette Pamplin, a világ legrangosabb párlatversenyeinek állandó ginszakértő bírája.

A Seven Hills Distillery egy kis kézműves whisky- és ginfőzde Bodrogkisfaludon, mely 2020 őszén nyitotta meg kapuit.

"El sem hisszük, hogy tegnap még egy zempléni kis parasztházban egyszerűen csak gint főztünk, majd mára kiderül, hogy ugyanitt a világ élvonalába tartozó italt készítjük! Természetesen minden italgyártó cég szeretne a termékeivel nemzetközi díjakat nyerni, de az, hogy ez nekünk a megnyitásunkat követően alig három hónapon belül, az első kereskedelmi tételünkkel sikerül, ezt a legmerészebb álmunkban sem gondoltuk volna!

Az meg külön öröm, hogy megmutathatjuk a világnak, hogy Tokaj-Hegyalja már rég nem csak a borról szól, hanem olyan új dimenziókkal is gyarapszik, melyek révén talán egyszer majd újra régi fényében tündökölhet" - nyilatkozta Mészáros-Komáromy Dénes, a kis kézműves üzem tulajdonosa, és egyben lepárlómestere.