A forgalomtól függő árazásra vált 800 brit kocsma, csúcsidőben drágább a sör

Forrás: turizmus.com

 2023. szeptember 22. 17:12

A brit Stonegate csoport, amely több mint 4500 kocsmát üzemeltet az Egyesült Királyságban, bevezet egy dinamikus árképzést, amely lehetővé teszi az árak napszaktól és hét napjától függően történő változtatását.

Az új árképzéssel egy korsó sör ára akár 20 pennyvel (85 forinttal) is emelkedhet csúcsidőben. A cég ezt az árváltoztatást a költségek ellenőrzése és az ár-érték arány javítása érdekében hajtja végre, és a magasabb árak segíthetnek a további költségek fedezésében. Az újításban összesen 800 bár fog részt venni, többek között Popworld és Walkabout név alatt futó pubok láncolata.

Az italok ára a kereslettől fog változni a kocsmákban

Fotó: 123rf.com

 

A dinamikus árképzés lehetővé teszi a kocsmák számára, hogy alkalmazkodjanak az élelmiszer- és italárak változásaihoz, valamint az ügyfélforgalomhoz. Ez a rugalmasság lehetővé teheti az árak időszakos emelkedését a plusz személyzet vagy az engedélyezési követelmények miatt.

A versenytársak szkeptikusan fogadták a lépést, de egyes kocsmaüzemeltetők már beismerték, hogy az áremelések elkerülhetetlenek a növekvő költségek miatt – olvasható a VIMOSZ hírlevelében.