Odavan a házhoz szállított receptdobozokért a Z generáció

Forrás: turizmus.com

 2023. november 29. 17:34

A 16-24 év közötti fiatalok, az úgynevezett Z generáció a hajtóereje a receptdobozos kiszállítási szolgáltatások növekvő népszerűségének – derül ki egy új kutatásból.

A money.co.uk legfrissebb számlafogalmi adatai alapján megtudhatjuk, hogy ebben a korosztályban minden tíz britből közel hatan regisztráltak a három legnépszerűbb ételcsomag-szolgáltató, a Hello Fresh, a Simply Cook és a Gousto egyikének oldalán.  Ezek előre adagolt alapanyagokat és lépésről lépésre követhető recepteket kínálnak, egészen a megrendelő ajtajáig szállítva, ami kiküszöböli az élelmiszervásárlás szükségességét, gyors és egyszerű megoldást nyújtva.

A Z generáció szívesen rendel receptdobozokat

Fotó: 123rf.com

 

A kutatás szerint az ételcsomagok trendjét a fiatalok vezetik, az előfizetők száma drámaian alacsonyabb az idősebb generációk körében, az 55 év felettieknek jelenleg mindössze 8 százaléka regisztrált. Ez a tendencia a többi korosztály körében is egyértelműen megfigyelhető: a 45-54 évesek 20 százaléka, a 35-44 évesek 29 százaléka, a 25-34 évesek 46 százaléka fizetett elő.

A megkérdezettek 47 százaléka azt mondta, hogy többet költ az ételcsomagokra, mint ha hagyományos módon vásárolna, 38 százalékuk ezzel szemben, hogy nincs különbség aközött az összeg között, amit hetente az ételcsomagokra költ, és aközött, amit másként élelmiszervásárlásra költene – írja a VIMOSZ hírlevele a Public Sector Catering cikke alapján.