Dolgozóinak ajánlja fel üres szobakapacitását a Maverick Lodges

Szerző: Pintér Tünde

Forrás: turizmus.com

 2020. március 21. 15:15

A bérköltségek kényszerű csökkentését a budapesti Maverick Lodges sem tudta elkerülni, a cég mégis megtalálta a megoldást dolgozói kárpótlására. Megüresedett kapacitásukat ingyenes szálláslehetőségként ajánlották fel számukra, ami jelentősen megkönnyítheti az albérletben élők helyzetét.

„A mostani helyzetben minden a túlélésről és a cash flow-ról szól, mi is kénytelenek voltunk optimalizálni a bérköltségeket, ugyanakkor felelősséget érzünk munkatársainkért. Több fiatal kollégánk albérletben lakik, illetve a járvány idején szeretne külön költözni a veszélyeztetett kategóriába tartozó, idősebb szüleitől. Jó érzés, hogy e felajánlással sikerült javítani néhányuk anyagi helyzetén, s bízunk abban, hogy az ingyenes szálláslehetőséggel könnyebben átvészelik a kényszerű zárva tartás hónapjait – nyilatkozta lapunknak a cég ügyvezetője, Molnár Kristóf.

Az első tíz dolgozó már be is költözött a szálláshelyre

Fotó: Maverick Lodges

A lehetőséget nemcsak 50 saját dolgozójuknak ajánlották fel, hanem annak a közel 20 főnek is, akik alvállalkozásban végzik a takarítási, karbantartási és mosási feladatokat a cégcsoportnál.

Az első csapat, mintegy 10 fő már be is költözött a célra kijelölt Maverick Student Lodge épületébe.

A közös fürdőszobával rendelkező dormitory szobákat természetesen lezárták, a beköltözést csak a saját fürdőszobával rendelkező egységekbe engedélyezték.

A Maverick Lodges egyébként a fővárosban több szálláshelyet üzemeltet, köztük két hibridhotelt (Maverick City Lodge, Maverick Student Lodge), egy klasszikus hostelt és egy apartmanházat, összesen 500-550 férőhellyel.

Így néz ki egy tetőtéri sarokszoba a Mavericknél

Fotó: Maverick Lodges

Ugyan a cég szálláshelyei még a március 15-i héten is 70 százalékos kihasználtsággal működtek, felelősségérzetből március 20-án utolsó egységüket is bezárták. Bíznak benne, hogy fiatalos vendégkörük, a járvány elvonulása után, ismét gyorsan benépesíti trendi, fiatalos szálláshelyeiket.

Megtudtuk azt is, hogy szállásüzemeltető cégük mellett a vendéglátással foglalkozó vállalkozásuk is átalakult: a Lónyay utcában lévő pubot bezárták, önkiszolgáló éttermüket pedig steril konyhává alakították át, ahonnan házhozszállítást végeznek.

„Jó érzéssel tölt el az is, hogy a több mint 5000 férőhelyet képviselő Magyarországi Ifjúsági Szállások Szövetségének (MISZSZ) több tagja hozzánk hasonlóan felelősen gondolkodik, s a jelenlegi krízishelyzetben szívesen felajánlja megüresedett kapacitásait, hiszen épületeink alkalmasak karanténnak, illetve lehetőséget kínálnak az enyhébb tünetekkel küzdő fertőzöttek izolálására is" – nyilatkozta lapunknak Molnár Kristóf, aki egyben a MISZSZ elnöke is.