Dollármilliókkal segíti a lakáskiadókat az Airbnb

Forrás: turizmus.com

 2020. április 01. 19:00

Az Airbnb több száz millió dollárt fordít arra, hogy segítsen a szállásadóknak átvészelni a koronavírus-járvány okozta krízist.

A házigazdákat összesen 250 millió dollárból segítené a vállalat. Ha egy vendég a koronavírus-helyzet miatt mondja le március 14. és május 31. közé eső foglalását, az Airbnb kifizeti a lakáskiadónak annak az összegnek a 25 százalékát, amit normál esetben kapott volna a foglalás után.

Az intézkedés visszamenőleg is érvényes. A kifizetéseket még áprilisban elkezdik – jelentette be a TravelDailyNews cikke szerint Brian Chesky, az Airbnb társalapítója és vezérigazgatója.

Azok a vendégek, akik március 14-én vagy korábban foglaltak, törölhetik a foglalásukat, és visszakapják a teljes befizetett összeget.

Az Airbnb még áprilisban elkezdi a kifizetéseket

Fotó: Pixabay

Létrehoztak egy 10 millió dolláros alapot azoknak a lakáskiadóknak, akik  bérelt vagy jelzáloghitellel terhelt lakásukban adnak ki szobát, hogy a bérleti díjat vagy a jelzálogot fizetni tudják. Az alap úgy jött létre, hogy az Airbnb dolgozói a saját zsebükből össszeadtak 1 millió dollárt, majd ezt az alapítók 9 millió dollárral megfejelték. A házigazdák maximum 5 ezer dolláros támogatást kérhetnek áprilistól, amit nem kell visszafizetniük.

Harmadik lépésként az Airbnb megkönnyíti annak a módját, hogy a korábbi vendégek pénzügyi támogatást nyújtsanak közvetlenül a házigazdáknak. Ennek a lehetőségnek az indítását is áprilisra tervezik.