Felfújható üdülőfalu épül Délegyházán

Forrás: turizmus.com

 2022. március 09. 08:53

Budapest agglomerációjában, Délegyházán épül hazánk egyik legújabb üdülőfaluja, melynek különlegességét a Magyarországon egyedülálló, speciális kupolaalakú dómok adják.

A 12,5 hektáros területen megvalósuló Dome kemping részeként 86 ilyen épületet állítanak fel. A legalább 40, de akár 300 négyzetméteres alapterületű, számos célra felhasználható, négy évszakos dómokat magánszemélyek is megvásárolhatják a Heaven Droppedtól.

A szerkezetek teljesen felszerelt állapotban kerülnek kialakításra, átlátszó oldalfalainak és skylight falainak köszönhetően pedig kivételes panorámában lehet majd része a vendégeknek.

A kupolaalakú dómok átlátszó oldalfalainak köszönhetően kivételes panorámában lehet része a vendégnek

Fotó: Heaven Dropped

A cég által megvásárolt délegyházi tó a Sakura nevet kapta, nem véletlenül: a tervek szerint másfél kilométer hosszan japán mintára cseresznyefákat ültetnek majd, hogy minden tavasszal rózsaszínre fesse a tájat.

A területtisztítási munkálatok és a közművesítés már javában zajlik, várhatóan augusztusban állítják fel az első épületeket a területen. A nyilvános megnyitó 2024 húsvétjára van tervezve.

A szerkezet nem kizárólag üdülési célokat szolgál, hiszen alapterülete 40 és 300 négyzetméter között variálható igény szerint, így akár egy sporteseményhez küzdőtér is kialakítható benne, de esküvői rendezvény vagy csapatépítő helyszínének is tökéletesen funkcionál.

A mozgatható kupolaalakú dómhoz építési engedély sem szükséges, és rövid időn belül felszerelhetők gyakorlatilag bármilyen felületre, bármilyen időjárásban.

Kapcsolódó cikkek

Nem glamping: gramping!

2019. május 07.

Glamping 3.0

2016. május 23.