Drágul a Halászbástya kilátója

Forrás: turizmus.com

 2016. február 08. 11:17

Március 16. után emelkedik a Halászbástya felső kilátószintjére érvényes belépőjegyek ára.

Amint arról az egyik kerületi orgánum beszámol, több év után, 2016-ban minimális mértékben emeli az árakat a Budavári Önkormányzat. A teljes árú jegy 800 forintba kerül, tavaly 700 forint volt. A 14 év alatti gyerekek, a diákigazolvánnyal rendelkező tanulók, hazánk és EU-országok nyugdíjasai 50, míg a Budapest Kártyával rendelkezők 10 százalékos engedményt kapnak.

Ingyenes a belépés a 6 éven aluli gyerekeknek, a hadigondozottaknak, a mozgássérülteknek és a rokkantnyugdíjasoknak, valamint az I. Kerület Kártyát felmutatóknak.

Abban nincs változás, hogy március 16-ig ingyen látogatható a Halászbástya, a turisztikai főszezonban pedig reggel 9 előtt és 20 óra után szintén nincs belépődíj. Október közepe után szintén nem kell fizetni a belépésért.

Egyes idegenvezetők sem tudnak róla, hogy az EU-országok nyugdíjasaira vonatkozik a fél árú jegy, legalábbis erről beszélgettek idegenvezetői körben a szakma közelmúltbéli tanácskozásán. Ehhez persze az is kell, hogy minden turistánál nála legyen a személyi okmánya.