Dupla railjetek és Advent EuroCity vonatok Bécsbe

Forrás: turizmus.com

 2014. november 25. 17:30

Az adventi időszakban a MÁV-Start megnövelt kapacitással indítja nemzetközi vonatait Budapest és Bécs között - közölte a MÁV-Strat Zrt.

Közleményük szerint a karácsonyi ünnepek előtti időszakban szombatonként Advent EuroCity néven indítanak az egyébként is közlekedő szerelvényeken felül vonatot Budapestről Bécsbe. A Keleti pályaudvarról induló járat Kelenföld, majd Tatabánya, Komárom, Győr és Mosonmagyaróvár állomást érintve Wien Meidlingen keresztül érkezik Wien Westbahnhof állomásra. Az Advent EuroCitykre díjmentes helyjegyet biztosít a vasúttársaság, amennyiben a nemzetközi pénztárban erre a vonatra kérik jegyüket az utasok.

November 29. és december 15. között a railjet vonatok is megnövelt kapacitással várják az utazókat: a Budapestről november 29-én, szombaton valamint december 6-a és 15-e között szombaton és vasárnap 7:10-kor, Bécsből pedig a szombaton 17:48-kor induló vonatokon több mint nyolcszáz ülőhelyet kínálnak. A megduplázott kapacitás ellenére is javasolja a vasúttársaság, hogy a Bécsbe utazók elővételben, minél előbb váltsák meg menetjegyüket és helyjegyüket.

A két főváros közötti kényelmes és biztonságos utazásról a naponta több mint tíz alkalommal közlekedő vonatok gondoskodnak. Bővebb információk találhatók a vasúttársaság honlapján, awww.mav-start.hu oldalon, valamint érdeklődni lehet a MÁVDIREKT telefonos ügyfélszolgálatán a 06-40-49-49-49-es telefonszámon - olvasható a közleményben.