Dupláznak a Bárány Napok

Forrás: turizmus.com

 2021. augusztus 24. 18:45

Az elmúlt három év sikerei után idén két alkalommal lesznek Bárány Napok. A programban részt vevő éttermek augusztus 27-én és 28-án, majd szeptember 24–25-én különleges bárányos ételekkel várják a vendégeiket.

Bár egyelőre a sokszor még csak szezonálisan, de egyre több helyen elérhető bárányhús egy ritkán választott fogás Magyarországon. A Bárány Napok célja, hogy a hazai fogyasztókkal megismertesse és megszerettesse ezt az ízletes és fenntartható húsféleséget, és minél több étterem felvegye azt az étlapjára. Már több étterem csatlakozott a programhoz, de továbbra is van lehetőség arra, hogy mindkét időpontra jelentkezzenek a vendéglátóhelyek – közölték a szervezők. A program részleteiről annak Facebook eseményénél lehet tájékozódni.

A bárány- és juhhús nem csak egészséges, de ízletes is

Fotó: 123rf.com

A szervezők szeretnék a programokkal elérni a juh- és bárányhús fogyasztásának növelését azok körében, akik korábban nagyon ritkán vagy soha nem fogyasztottak ilyen terméket. Hangsúlyozzák, a termékek előállításának egész folyamata fenntartható, természetes és környezetkímélő. Fontos emellett, hogy a HORECA szektor is európai eredetű bárányhúst válasszon, ezáltal növelhető lenne a bárányhús fogyasztása az EU-ban, így Magyarországon is.

A bárány- és juhhús a kimondottan egészséges élelmiszerek közé sorolható, hiszen olyan állatoktól származnak, amelyek kapcsolatban állnak a természettel, kint nevelkedtek és szabadon mozogtak, ezáltal jobb a zsírösszetételük. A környezetükkel összhangban élő juhok és bárányok húsa finomabb, mindemellett elkészítésük is igazán egyszerű.

Akik kedvet kaptak, hogy otthon is bárányhúsos ételt készítsenek, a barihus.hu oldalra ellátogatva számos ínycsiklandó, otthon is elkészíthető recept várja őket, illetve bővebb információkat találhatnak mind az európai bárányhús fogyasztási trendekről, mind a húsfajta fogyasztásának előnyeiről is.

A Bárány Napokat egy spanyol–magyar multipromóciós program keretében rendezik meg – közölték.