Duplázott az OTP SZÉP-kártya

Forrás: turizmus.com

 2017. július 08. 11:35

Több mint duplájára emelkedett az új OTP Széchenyi Pihenőkártya birtokosainak száma 2017 első felében. Amíg tavaly június 30-ig 65 ezer új kártyabirtokost regisztráltak, addig az idei első hat hónapban mintegy 131 ezer új plasztiklapot rendeltek a munkáltatók dolgozóik számára.
Az immáron több mint 1,2 millió kártyabirtokos, az elmúlt hat évben 315 milliárd forintot költött a saját és családja pihenésére.

Hat évvel ezelőtt, 2011 júliusában kezdődött el a belföldi turizmust alapjaiban megreformáló történet, hiszen ekkor adták át az első OTP SZÉP-kártyát. Azóta a kártyabirtokosok száma meghaladta az 1,2 milliót. Csak 2017-ben már mintegy 131 ezer új munkavállaló kapott kézhez ilyen kártyát. Ez a bővülés több mint kétszerese a tavaly év elején mért értéknek. Az elmúlt hat évben összesen 315 milliárd forintot költöttek a kártyabirtokosok a belföldi szállás és vendéglátóhelyeken.

Munkáltatói oldalon szintén hasonlóan nagy érdeklődés tapasztalható az OTP SZÉP-kártyák iránt. Az idei év első felében 1 100 új vállalat, vállalkozás tette elérhetővé dolgozói számára a legnépszerűbb elektronikus cafeteria juttatást. Ez jelentős emelkedés a 2016. júniusi 660-hoz képest. Az új csatlakozókkal együtt összesen több, mint 19 400 munkáltatónál érhető el az OTP Csoport által kibocsátott kártya. Az elmúlt hat évben több mint 358 milliárd forintot töltöttek fel a munkáltatók a kártyákra.

Az immáron több mint 1,2 millió kártyabirtokos, az elmúlt hat évben 315 milliárd forintot költött a saját és családja pihenésére

Az év első hat hónapjában a munkáltatói feltöltéseken is érezni lehetett a bővülést, hiszen az egy évvel korábbi értékhez képest több mint 8 százalékkal nőtt a három alszámlára érkező juttatások összege. A 2017-es évben eddig összesen 47,8 milliárd forintnyi OTP SZÉP kártyás juttatással támogatták dolgozóikat a vállalatok. A munkavállalók gyakran nyúlnak kártyájuk után, hiszen idén már megközelítőleg 38 milliárd forintnyi juttatást használtak fel, jellemzően étkezésre, nyári szállások lefoglalására és fesztiváljegyekre.