Ebéddel segíti a rászorulókat az Aquaworld Resort Budapest

Szerző: Pintér Tünde

Forrás: turizmus.com

 2021. január 29. 16:24

1800 rászorulónak főzött ételt az Aquaworld Resort Budapest. Az 540 kilogramm birkahúsból készült pörkölt elkészítéséhez az alapanyagot a Kárpátaljai Szövetség, a konyhát és a munkaerőt a szálloda biztosította. A kezdeményezést egész februárban folytatják.

Az Aquaworld Resort Budapest évek óta jó viszonyt ápol a több mint 30 éves múltra visszatekintő Kárpátaljai Szövetséggel. A felkéréssel ők keresték meg a korlátozások miatt jelenleg zárva tartó szállodát: 540 kilogramm birkahúsból szeretnének meleg ételt készíttetni.

A szálloda szakácsai már alig várták, hogy újra a tűzhelyek mögött dolgozhassanak

Fotó: Aquaworld Resort Budapest

„Örömmel és lelkesen vállaltuk a feladatot. A jelenlegi helyzetben az ember hajlamos az önsajnálatra, de sokkal jobb érzés helyette segíteni. Szakácsszemélyzetünk teljes mellszélességgel beleállt a kezdeményezésbe, nekik különösen nagy örömet jelentett, hogy újra kinyithatták a konyhát, és a tűzhely mögé állhattak" – nyilatkozta lapunknak Sivó Roland, a létesítmény igazgatója.

Az 540 kilogramm hús 1800 adag ételre volt elegendő, amit bedobozolás után a Kárpátaljai Szövetség szállított ki, és osztott szét a Vöröskereszt és a Máltai Szeretetszolgálat segítségével, illetve saját központjukban.

A kezdeményezést annak sikere miatt – melyet elsősorban a résztvevők jóérzésében mérnek –, az első akció után tovább folytatták. Január 29-én újabb 900 adag ételt szállítottak ki, a jótékonysági főzés egész februárban folyamatos lesz.

Megtudtuk azt is: a szálloda személyzetének 80 százalékát megtartotta, a kényszerű zárva tartás ideje alatt önerőből megvalósított belső felújításokkal, festéssel kötik le kapacitásukat.