Eddigi legsikeresebb évét zárta a Hunguest Hotels

Forrás: MTI

 2019. április 04. 12:32

Az előző évinek több mint a másfélszeresére nőtt a lánc árbevétele, miközben az év végére a hálózat márkája alatt jegyzett 27 hotelből 22 saját üzemeltetésbe, illetve tulajdonba került – írja a Magyar Nemzetre hivatkozva az MTI.

Hülvely István, a Hunguest Hotels Zrt. vezérigazgatója  a Magyar Nemzetnek elmondta: az előző évhez képest több mint 62 százalékos növekedéssel tavaly 23,676 milliárd forint volt a Hunguest Hotels Zrt. nettó értékesítési árbevétele, ami után 3,4 milliárd forint adózott eredmény született. Ez 86 százalékkal magasabb a 2017-esnél. A saját üzemeltetési körbe tartozó szállodák tavaly közel 55 százalékkal, 5,180-ról 8,011 milliárd forintra bővítették bruttó üzemeltetési eredményüket. A megnövekedett forgalomnak köszönhetően a saját tulajdonú hotelek szobakihasználtsága 1,5-2 százalékpont fölötti bővüléssel csaknem 70 százalékra nőtt az előző év során. „Jók a kilátások 2019-ben is, a húsvéti ünnepekre például már telt házas foglalásokat jegyzünk”– tette hozzá a vezérigazgató. A jellemzően a családi, szabadidős utazások, gyógy- és wellness üdülések piacán erős kínálattal rendelkező Hunguestnél a vendégek közel kétharmadát a magyar családok adják, akiknek a készpénzes és SZÉP-kártyás költése is emelkedett tavaly.

A Hunguest Hotel Lillafüred

Fotó: Wikimedia Commons

„Nagyon várjuk az új digitális Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) nyári indulását, amitől azt reméljük, hogy rövid időn belül jelentősen hozzájárul az ágazat fehérítéséhez, ezáltal a versenyképességünk javulásához” – jegyezte meg Hülvely István. A fekete- és a szürkegazdaságban alkalmazott munkavállalókat vissza kell terelni a tisztességes munkaadók irányába, ebben az NTAK nagy segítség lesz. Ezzel együtt a cégek versenyképességének új lendületet adhat jövőre a szállodaiparban régóta várt áfacsökkentés az európai viszonylatban is magas, jelenlegi 18 százalékról a kedvezményes, egykulcsos körbe, amelyet jelzése szerint a kormány fontolóra vesz az új digitális adatszolgáltatás életbelépését követően.

A vezérigazgató emlékeztetett, hogy januárban átvették a Saliris és a Lifestyle hotel üzemeltetését, júliusban pedig a szegedi Forrás szálloda és az aquapark üzemeltetése került a társasághoz. Emellett két heiligenbluti és egy montenegrói szálloda működtetése is a Hunguest feladata lett az év során. Novemberre a Konzum-csoporthoz került a legnagyobb balatoni kempingüzemeltető vállalat, a Balatontourist is a BLT Group Zrt. megvásárlásával. A tavalyi szezonban tíz balatoni kempinget és egy vendégházat üzemeltető cég bekerülésével a legnagyobb magyarországi szállásadó vállalatot alapozták meg.

Kapcsolódó cikkek

Beolvad a Konzum az Opusba

2018. december 04.