Édes mesevilággal bővült a BudaPart kínálata

Forrás: turizmus.com

 2024. május 08. 18:47

Harmadik cukrászdáját nyitotta meg a gasztronómia területén két évtizedes tapasztalattal rendelkező VakVarjú Csoport, Dobay BudaPart - Cukrászda és Pékség néven. Az első Dobay Cukrászda másfél évvel ezelőtt Halásztelken, a második tavaly decemberben az I. kerületi Horváth-kertben nyitott.

Az ünnepélyes megnyitón Semsei Rudolf, a VakVarjú Csoport ügyvezető igazgatója és a Dobay cukrászdák társtulajdonosa, valamint felesége, Dobay Eszter, a cukrászda névadója és társtulajdonosa köszöntötte a vendégeket.„Ezer szállal kapcsolódunk e szívünknek oly kedves környékhez, itt működik ÖbölHáz Rendezvényközpontunk és a jövőre 15. születésnapját ünneplő, szezonálisan nyitva tartó éttermünk, a VakVarjú Beach Bistro. A városrész az utóbbi időben hihetetlen fejlődésen ment keresztül, úgy éreztük, hogy tradicionális francia eleganciát sugárzó, mégis modern cukrászdánkkal tovább tudjuk színesíteni a BudaPart izgalmas világát” – mondta a megnyitón Semsei Rudolf.

A vendégek számára a Dobay cukrászdákban már megszokott sütött cukrásztermékek és pékáruk mellett itt is elérhetőek a népszerű meleg reggelik és az ebédmenük is. A jövőben folyamatosan tartanak majd kóstolókat is a vendégek bevonásával, hogy tökéletesítsék az étlapjukat.

dobaybudapart

A Dobay Budapart a cégcsoport harmadik cukrászdája

Fotó: Dobay BudaPart

Dobay Eszter, a cukrászda névadója kiemelte, hogy cukrásztermékeikhez és pékáruikhoz kizárólag minőségi és természetes alapanyagokat használnak fel.

Az ünnepségen László Imre, Újbuda polgármestere, Hintsch György alpolgármester és Daám Alexandra, a körzet önkormányzati képviselője is részt vett. A polgármester örömének adott hangot, hogy a Dobay BudaPart – Cukrászda és Pékség megnyitásával tovább erősíti Újbuda már így is színes gasztronómiai kínálatát. „Azt gondolom, hogy az emberek szolgálata a legfontosabb és csak akkor tudom hitelesen képviselni az itt élők érdekeit, ha nincsenek kicsi, vagy nagy ügyek, csak a kerület, a kerületiek, illetve a kerületben dolgozók, vállalkozók érdekei”– mondta.

dobaybudapart

A Dobay cukrászdákban megszokott tradicionális és modern édességek itt is megtalálhatóak

Fotó: Dobay BudaPart

Selmeczi László, a Magyar Cukrász Ipartestület társelnöke az ünnepélyes megnyitón elmondta, hogy a fiatal Dobay Cukrászda lendületét mi sem bizonyítja jobban, minthogy Árvácska névre hallgató tortájukkal első versenyükön bekerültek a Magyarország Tortája 2024 verseny hat döntőse közé.

A Dobay BudaPart – Cukrászda és Pékség a környék igazi közösségi pontjává kíván válni, ahol nemcsak fagyizni, sütizni és kávézni, hanem dolgozni és olvasni is lehet. „Emeleti galériánk tökéletesen alkalmas olyan 30-40 fős rendezvények lebonyolítására, amilyen például a halászteleki cukrászdánkban már útjára indult Kávé, süti, irodalom beszélgetős est kortárs magyar írókkal. Az első újbudai rendezvény vendége május 30-án Nyáry Krisztián író lesz, aki nemrégiben megjelent Így ettek őt – magyar írók és ételeik című könyvéről mesél majd vendégeinknek” – mondta Dobay Eszter.

dobaybudapart

A Dobay BudaPart csapata

Fotó: Dobay BudaPart

A megnyitó a cukrászda ünnepélyes megszentelésével ért véget Huszti Zoltán, az Albertfalvi Szent Mihály Plébánia káplánja részvételével, ezután az első vendégek megízlelhették a Dobay BudaPart finomságait.