Egészséges felfrissülés az ID Caféban

Forrás: turizmus.com

 2020. szeptember 16. 10:27

Augusztusban nyílt meg az Athenaeum könyvkiadó hajdani, Rákóczi úti székházának újjászületett épületében az aprócska ID Café. A hangulatos kávézót egyenesen arra találták ki, hogy a rohanó helyiek egyszerű és minőségi fogásokkal indítsák a napjukat, vagy épp erőt gyűjtsenek a következő találkozóra.

A bár berendezése egyszerű, kifinomult, ami tökéletes összhangban áll a hely koncepciójával és kínálatával: jó minőségű kávékat, kiváló, egészséges reggelit, salátákat, szendvicseket, frissen sütött pékárukat és süteményeket szolgálnak fel elvitelre és helyben fogyasztásra.

Egy finom kávé után indulhat a nap

Fotó: ID Café

„Az ID Caféban elsősorban a helyieket várjuk, a környéken élő, dolgozó embereket és az utazókat, akik éppen rohannak, és bekapnának egy gyors ebédet vagy egy kávét és péksüteményt – mondja a kávézó indiai származású séfje, Meghraj Chavan. – Természetesen azokra az üzletemberekre is számítunk, akik felkészülve a következő megbeszélésükre, meginnának egy frissítőt vagy egy jó kávét.

Ínycsiklandó reggeli fogások

Fotó: ID Café

Friss, egészséges és finom ételeket, italokat kínálunk: csomagolt szendvicseket, salátákat, leveseket, forró italokat, házi limonádét, organikus teákat, friss gyümölcsből préselt italokat, kombuchát, valamint frissen sült croissant-t és egyéb süteményeket. Reggel 7:30-tól 12-ig többféle reggelit is felszolgálunk.

Az enteriőr egyszerű, az alapanyagok azonban válogatottak. Csak a legjobb hozzávalókkal dolgozunk, és igyekszünk minél több helyi beszállítóval együttműködni. Salátáinktól kezdve a süteményekig mindent helyben készítünk és csomagolunk. Gondot fordítunk a fenntarthatóságra is, az összes csomagolóanyagunk komposztálható, és száz százalékban újrahasznosított, így a vendégeknek nem kell aggódniuk a környezetszennyezés miatt.

Házi készítésű limonádék, teák és frissen préselt gyümölcslevek is szerepelnek a kínálatban

Fotó: ID Café

Kis csapattal dolgozunk: két profi szakácsunk van és három nagyon ügyes, mosolygós baristánk, akikkel együtt minden vendéget szeretettel várunk."

Az ID Café Budapesten, a Rakóczi út 54-ben hétfőtől péntekig 07:00-től 18:00 óráig, szombaton és vasárnap 07:00-től 15:00 óráig tart nyitva.