Egészségturisztikai termékfejlesztésről tanácskoztak a Pannon Egyetemen

Forrás: turizmus.com

 2016. január 16. 19:21

Január 11-13. között a Pannon Egyetem adott otthont az „Off to Spas" nemzetközi egészségturisztikai projekt soron következő ülésének. A találkozón részt vevő szakemberek áttekintették az eddigi eredményeket.

A termékfejlesztés keretében zajló széles körű kutatási tevékenység, a szakemberekkel, döntéshozókkal történt egyeztetések és az érintett egészségturisztikai desztinációkat – Hévíz, Kovászna – felkeresők tapasztalatai egyaránt abba az irányba mutatnak, hogy a célterületek egészségturisztikai kínálatában az élménynek kiemelt szerepe van.

A fogadóterületek méltán elismert, az egészség megőrzését, betegségek gyógyítását támogató szolgáltatásainak új szegmensek – így a projektben érintett észak-európai utazók – számára vonzó tovább fejlesztése során figyelmet kell szentelni az egyes gyógytényezőknek (például hévízi iszap, mofetta) a potenciális utazók számára is könnyen érthető megismertetésére.

Az újdonságokra nyitott, széles körű utazói tapasztalattal rendelkező senior szegmens egyértelműen pozitív attitűdjei remek lehetőséget teremtenek az érintett úti célok számára. Az egészségturisztikai szolgáltatások mellett az utazási élményhez szorosan kapcsolódhat a gyönyörű természeti környezet, a kiváló gasztronómia és borok, valamint a kulturális értékek. A projekt következő szakaszában, 2016 májusában a projektben résztvevő szervezetek képviselői Kovásznán (Románia) találkoznak.