Egészségturizmus szakmai konferencia az Utazás kiállításon

Forrás: turizmus.com

 2022. február 25. 15:30

A 2022. március 3-6. között megrendezésre kerülő 44. Utazás Kiállítás keretében egészségturizmus konferencia is várja az érdeklődőket.

A 44. Utazás Kiállítás témája a biztonságos utazás. Ehhez szervesen kapcsolódik a 2022. március 4-én, a Hungexpo G Pavilon VIP 1. teremben 11:00 órakor kezdődő Egészségturizmus szakmai konferencia.

A konferencia két nagy témát ölel fel: az akadállyal élők utazása a turizmusban és az egészségturizmus – azon belül is elsődlegesen a gyógyturizmus – legfrissebb hazai és nemzetközi tendenciái, trendjei.

A konferencia egyik kiemelt célja felhívni a turisztikai szakma figyelmét arra, hogy az akadállyal élő emberek egy jelentős célközönséget képviselnek számukra. Utazásaik során vannak speciális elvárásaik, de rengeteg sztereotípia él velük kapcsolatban, ami őket az utazástól, a szolgáltatókat pedig ettől a szegmenstől riasztja el. A meghívott előadók saját történeteiken keresztül mesélik el az utazási tapasztalataikat, de megszólalnak olyan piaci szereplők is, akik már felismerték az akadálymentesség fontosságát.

Az akadállyal élő emberek jelentős célközönséget jelentenek a turisztikai szakma számára

Fotó: 123rf.com

A másik fontos cél, hogy a konferencia látogatói több oldalról megközelítve megismerhessék  az egészségturizmus piacán a legfrissebb hazai és nemzetközi trendeket, tendenciákat. Az előadók és a pódiumbeszélgetések résztvevői bemutatják, hogy a saját területükön milyen változást hozott a világjárvány, hogyan alakult át a vendégkör, milyen új szolgáltatások, együttműködési formák jelentek meg, de arra is kitérnek, milyen új kihívásokkal szembesülnek. Ez utóbbiak közül talán a legégetőbb probléma a munkaerőhiány, melyre a pódiumbeszélgetés résztvevői megoldási javaslatokat is bemutatnak.

A konferencia az Utazás Kiállítás belépőjével szabadon látogatható. A szervezők a turisztikai szakma képviselői mellett örömmel várják a sajtó képviselőit és a turizmusképzésben résztvevő hallgatókat is.

A konferencia részletes programja itt érhető el.

További információ a konferenciáról és a helyszín akadálymentességéről: Dr. Szegedi Andrea (06 30 4155 819, szegedi0713@gmail.com)