Egészségügyi turizmust serkentő beruházás indult Szegeden

Forrás: turizmus.com

 2015. október 05. 14:12

Szeged és a régió is versenybe szállhat a jelentős bevételeket generáló egészségügyi turizmus területén, miután megvalósul a 466,55 millió forintos támogatással felépülő C Vitamine Clinic klinika és panzió.

A C Vitamine Clinic névre keresztelt klinika és panzió Szegeden, a Szent –Györgyi Albert u 26. szám alatt épül, közel 600 m2-en, és 2015 őszétől várja leendő vendégeit, pácienseit.

A klinikai rész kezelőkkel és post-operatív szobákkal valamint saját, modern technológiával felszerelt műtővel rendelkezik, a panzió részben összesen 8 szoba került kialakításra. A fő profil a fogászat és a plasztikai sebészet, melynek célcsoportját főként nyugat-európai ügyfelek jelentik.

A projekt 12,5 új munkahelyet teremtett, mely 8 női és 4,5 férfi új munkavállalót jelent Szegeden és vonzáskörzetében.

Az egészségügyi szolgáltatásokon kívül kiemelt figyelmet szentelnek a turisztikai szolgáltatások nyújtására is, mely kombináció hatékonyan növelheti a Szegeden töltött vendégéjszakák számát és bevételeket generál egyéb ágazatokban is.

A projektgazda cég, a „Szőke-Tisza-Wellnes" Kft., 466,55 millió forint összértékű beruházása 326,29 millió forintnyi Európai Uniós finanszírozás segítségével valósult meg.

A fejlesztés alapvető célja volt egy olyan színvonalas és egyedülálló intézmény létrehozása Szegeden, ahol egy professzionális orvosi csapat segítségével a megújulás, fiatalodás, regenerálódás, pihenés és kikapcsolódás körülményei adottak mind a páciensek, mind azok családtagjai számára, és amely jelentősen hozzájárul a régió versenyképességének javításához az egészségügyi turizmus területén.