Borok, traktorok és finomságok a XXIII. Egri Bikavér Ünnepen

Szerző: Mentusz Károly

Forrás: turizmus.com

 2019. július 01. 13:32

Traktorok és veterán autók felvonulása, borlovagavatás, az ízek és a nedűk parádéja az idei Egri Bikavér Ünnepen.

Mintegy 50 ezer vendégre számítanak a szervezők Egerben az idei bikavér ünnepen, amelyet az Érsekkertben tartanak július 11–14. között.

A rendezvény programjai ingyenesen látogathatók. Az észak-magyarországi régió legnagyobb bor-gasztronómiai fesztiválja páratlan élményeket ígér a városba látogató turistáknak – mondta az esemény főszervezője Tarsoly József, az egri hegyközség hegybírója.

Ezúttal a történelmi borvidék legjobb nedűi mellé a környék legismertebb séfjei készítik el specialitásaikat, az erre az alkalomra komponált egyedi ételeiket.

A program július 11-én 19 órakor kezdődik az ünnepélyes megnyitóval, majd koncertek következnek, másnap délutántól éjfélig szintén koncertek szórakoztatják a közönséget.

Benépesül a fesztivál idejére az egri Érsekkert. A kép a tavalyi bikavér ünnepen készült.

Fotó: bikaverunnap.hu

Július 13-án 16 órától traktorok és veterán járművek látványos felvonulása zajlik az Érsekkertben, majd az Egri Bikavér Lovagrend borlovag avatási ceremóniáját is láthatják az érdeklődők. Kézműves vásár, gyermekfoglalkoztató és az érsekkerti játszótér várja a kisebbeket. Ezen a napon hirdetik ki a borünnep legjobb bikavérét, valamint a legjobb ételét is.

Július 14-én délelőtt 11 órakor az egri Donát dűlőben fohászkodó ünnepséget tartanak Szent Donát szobránál, akit a szőlőkertek és a szőlősgazdák védőszentjének tartanak. Délután népdalkörök mutatkoznak be.

20 órától a X. Szepesy György bárzenész találkozó nyitókoncertjét elvezheti majd a közönség.

A bikavér ünnepre már megteltek az egri szálláshelyek, ahol több vendégéjszakát töltenek majd el a városba látogatók.

Kapcsolódó cikkek

Hogyan tovább, bikavér?

2017. március 05.