Egri Bikavér Ünnep elődöntővel

Forrás: turizmus.com

 2018. június 27. 13:20

Idén harminc borászat száznál is többféle borát kóstolhatják meg Egerben, ahol 13 étterem készít borokhoz párosított ételkülönlegességeket.

Július 5-én indul az Egri Bikavér Ünnep, amelyet már huszonkettedik alkalommal szervez meg Eger Város Hegyközsége. A hevesi megyeszékhely legnagyobb borgasztronómiai fesztiválján idén is több tízezer emberre számít a hegyközség, a rendezvényen itt lesz a borvidék harminc borászata, amelyek száznál is több féle Egri Bikavért, Egri Csillagot és rozét kínálnak majd.

A borünnep mind a négy napján ingyenes koncertek várják az érdeklődőket, az Egri Bikavér Színpadon csütörtökön lesz a VIII. Szepesi György Bárzenész Találkozó nyitókoncertje olyan előadókkal mint Mihályi Réka, Völgyi Zsuzsi, Kökény Attila és Mujahid Zoltán. A nagyszínpadon pénteken a Soulwave és a Napos Oldal zenekar is koncertezik; utóbbi a Csík zenekar, az LGT, a Tárkány művek zenészeinek új formációja.

Az Egri Bikavér Ünnepe

Fotó: turizmus.com

Az Egri Csillag Színpadon dj-k, vendégeik és különböző formációk a nagyszínpadtól eltérő stílusú zenéket játszanak, idén sok más mellett fellép az Elefánt, Manoya, Szirtes Edina Mókus feat. Jammal és Hangácsi Márton is.

Az Egri Csillag Színpadnál a fesztivál minden napján este hat és nyolc óra között kreatív foglalkozásokra várják a gyerekeket, akik az Érsekkertben található hatalmas játszótéren is kikapcsolódhatnak, illetve a cserkészek is szerveznek számukra foglalkozásokat.

Az Egri Bikavér Ünnep csütörtöki napján rendezik Egerben a „Magyar Bor Ünnepe 2018 – Tállya” c. rendezvénysorozat egyik elődöntőjét. A minőségi borfogyasztást népszerűsítő országos bormustra során a hevesi megyeszékhelyen a borászok egy szakmai kóstoló keretén belül egymás borait – természetesen bikavéreket – értékelik, így választják ki az elődöntő nyertesét. Az első 10 helyen végzett bort bemutatják az Egri Bikavér Ünnep nagyközönségének is, csütörtökön este hét órától pedig a fesztiválozók közül maximum 150 főnek lehetősége lesz a közönségdíjas nedű kiválasztására.