Egy kínai biztosító is megvenné a Starwoodot

Forrás: turizmus.com

 2016. március 15. 18:47

Egy nagy kínai biztosító cég, az Anbang által vezetett csoport 13 milliárd dolláros ajánlatot tett a Starwood Hotels & Resorts szállodacsoport megvételére, ezzel veszélybe hozta a korábbi, befutónak tűnt Marriott ajánlatát.

Az elmúlt másfél évben az Anbang Insurance legalább 23 milliárd dollár értékben vásárolt fel cégeket, köztük a New York-i Waldorf Astoriát, valamint a Strategic Hotels & Resort szállodacsoportot – írja a Financial Times

A Marriott International a konkurens kínai vételi ajánlatra reagálva közölte: továbbra is elkötelezett a Starwood megvásárlása mellett. A Starwood-csoport tulajdonosa olyan vezető szállodai brandeknek, mint a Sheraton, a W, a St.Regis és a Westin.

A Marriott novemberben jelentette be hivatalosan, hogy 12,2 milliárd dollárért megvásárolja a Starwood-csoportot. A tranzakció eredményeként a világ legnagyobb szállodavállalata jönne létre, amely  több mint 100 országban, 30 brand alatt 5500 szállodát és 1,1 millió szállodai szobát tömörítene, amennyiben a két szállodalánc részvényesei az ügyletet március 28-án jóváhagyják.

Kérdés, hogyan reagálnak most a részvényesek az Anbang kedvezőbb ajánlatára.