Egy noszvaji és egy svájci szálloda kapott alvásbarát hotel minősítést

Forrás: turizmus.com

 2022. március 17. 17:18

Március 17-e az Alvás Világnapja. A Magyar Alvás Szövetség nemzetközi konferenciával hívta fel a figyelmet a minőségi alvás fontosságára. Ezen a napon adták át a Sleepfriendly/Alvásbarát Hotel elismeréseket is.

Március 17-én Nemzetközi Alvás Konferenciát rendeztek a Magyar Tudományos Akadémián. A csillagászati napéjegyenlőséghez kapcsolódó nemzetközi esemény célja, hogy felhívja a nemzetek, országok, szervezetek, intézmények és valamennyi ember figyelmét a minőségi alvás fontosságára, annak társadalmi, egészségügyi és szociális vonatkozásaira.

A Sleepfriendly/Alvásbarát Program Magyarországon a World Sleep Society (World Association of Sleep Medicine), az alvás világszervezet szakmai  partnerei védnökségével kerül meghirdetésre és minősítésre 2012-től. A Sleepfriendly/Alvásbarát Hotel minősítő  elismerések átadására minden esztendőben az Alvás Világnapja alkalmából kerül sor.  2022-ben Sleepfriendly/Alvásbarát Hotel minősítést kapott Magyarországról az Oxigén Hotel Noszvaj, valamint a svájci Tschuggen Grand Hotel Arosa.A nemzetközi programhoz kapcsolódó elismerés az alváskultúra érdekében kiemelkedő szempontokat megvalósító szálláshelyek minősítése, célja az alvási lehetőségeket kínáló szállásadók figyelmének a felhívása a kulturált és szakszerűen kialakított hálóhelyek, hálószobák kialakítására.

A magas színvonalú vendéglátás része a jó alvás körülményeinek megteremtése

Fotó: 123rf.com

A minősítés fontos feltétele az abban részt vevő intézmények vezetőinek és munkatársainak elkötelezettsége a minőségi alvás feltételek kialakításában. A minősítési bizottság tagjai alvás szakemberek, szomnológusok, életmód specialisták, és a szállodaiparban nagy tapasztalatokkal rendelkező szakemberek.

A Magyar Alvás Szövetség közleménye szerint  Sleepfriendly/ Alvásbarát Hotel minősítési kritériumoknak a megléte és betartása hozzájárul a szálláshely magas színvonalú vendéglátásának a biztosításához. A minősítés elnyerésével a vállalat a termékekhez kapcsolódó marketing és kommunikációs anyagokban hivatkozhat az elismerésre, és jogosult a megkülönböztető logó használatára.

2013-tól Sleepfriendly Hotel minősítő elismerésben részesültek:

Hotel & Spa Le Saint Alexis Réunion (2013),  Four Seasons Hotels and Resorts Budapest (2014), Orange Mandarin Hotel Bangkok (2015), Accor Ibis Hotel Budapest  (2015), Halekulani Hotel Honolulu Hawaii (2016),  Prestige Hotel Budapest (2016), Hotel Bellevue Mali Losinj Horvátország (2017), Mamaison Hotels & Residences Izabella Budapest (2017), Kolping Hotel Spa & Family Resort ALsópáhok (2017), Emirates Palace, Abu Dhabi (2018), Hotel Moments Budapest (20 18), Four Points By Sheraton Hotel Kecskemét (2018), Aria Hotel Budapest((2018), Hotel Moments Budapest  (2018), Hilton Budapest (2019), Mala Garden Siófok (2019), Donautica Étterem & Hotel (2020), Ritz Carlton Dallas (2020.), Párisi Udvar Hotel Budapest (2021).