Egy sor szállodát vert át egy magyar férfi

Forrás: Index

 2019. január 03. 10:11

Csalás miatt emeltek vádat azzal a 47 éves szolnoki férfival szemben, aki körbeturnézta az ország különböző szálláshelyeit, evett, ivott, aludt, és sehol sem fizetett.

A férfi 2018 áprilisában Cegléden kezdte a csalássorozatot, ahol négy nap tartózkodás után egy 42 ezer forintos kifizetetlen számlát hagyott hátra. Ezután öt szállodában szállt meg a Balatonnál, és sehol nem fizetett. Ezután Hajdúszoboszlón lépett le egy szálláshelyről fizetés nélkül, majd egy szolnoki panzióban szállt meg. Itt azonban felismerte a recepciós, aki rendszeresen figyelte a rendőrség körözési híreit. A rendőrök a panzióban elfogták és őrizetbe vették a férfit.

A Somogy Megyei ügyészség közleménye szerint a férfi a szállások elfoglalásakor általában azzal verte át az alkalmazottakat, hogy egy ügyeit intéző, Svédországban élő üzletembernek adta ki magát, akinél csak olyan valuta – jellemzően cseh és svéd korona – van, amiben a fizetést a szállodák nem fogadták el. Ezután megígérte, hogy beváltja a pénzt forintra, és kifizeti a számlát, de ez nem már nem történt meg.

Egy éber recepciós buktatta le a csalót

Fotó: pexels.com

Az ügyészség a vádlottal szemben börtön fokozatú szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt azzal, hogy ha a bűnösségét az előkészítő tárgyaláson beismeri, a bíróság a szabadságvesztés tartamát 2 év 2 hónapban állapítsa meg.