Egy szálloda, amiben 34 éve nem lakik senki

Forrás: turizmus.com

 2018. április 19. 13:29

Szicíliában 34 éve csak galambok laknak a Grande Hotel de Calogero-ban. Ez még Olaszországban is szokatlan, pedig ott előfordul, hogy befejezetlenül hagynak épületeket.

A Sciacca városában, nagyon szép környéken található ötemeletes szálloda 300 szobával rendelkezik, mindennel fel van szerelve, és csodálatos a szobákból a kilátás a tengerre.  Hogy mégis zárva van, annak az okát boncolgatja az olasz República újságírója. Ahogyan fogalmaz, a szálloda történetének elmúlt 60 év során minden rossz előfordult, ami csak lehet, vezetői alkalmatlanság, gondatlanság, bürokrácia egyaránt közrejátszott az épület mostoha sorsában.

Építése 1954-ben kezdődött és 30 évig tartott, végül 1984-ben fejeződött be. Senkit nem találtak az önkormányzati tulajdonú épület kompetens vezetésére, ráadásul szinte mindent szabálytalanul építettek, és az üzleti dokumentumok egy részének is nyoma veszett.  Bezárták, majd pár év múlva ismét készen állt rá, hogy végre megnyíljon,  de ekkor meg az derült ki, hogy a szennyvíz-elvezetéssel van gond.

Ezen a környéken fekszik a balszerencsés szálloda

Fotó: turizmus.com

A szálloda ismét bezárt, majd jókora plusz költségbe kerülő beruházások után, 2000-re új menedzsmenttel megnyitott. Ekkor viszont pénzügyi problémák merültek fel, és ismét kiderült, hogy egyes szerződések szabálytalanok. Azóta csak galambok laknak benne. Öt évvel ezelőtt az illetékes hatóságok ismét elkezdtek keresni valakit, aki felvállalja a szerencsétlen sorsú hotel vezetését, de máig nincsenek jelek arra vonatkozóan, hogy bármiféle érdembeli döntés született volna.